Re: Vlees eten... of niet?

2
bobbee schreef:Misschien leuk om ieders tips voor alternatieve melk varianten te delen?
Ik zou best wel een goede plant based melk willen hebben en liefst ook tegen acceptabele prijs. Niet 2,30 Euro per liter ofzo maar een Euro.

https://www.chatelaine.com/food/vegan-m ... anada/amp/
Dit artikel komt mij enigzins voor als een contradictio in terminis, in ieder geval voor zover terugdringing van het co2 gehalte - aannemende dat dat daadwerkelijk oorzaak is van een klimaatverandering - wordt aangehaald. Koffie is op aardolie na het meest verhandelde produkt op deze aardbol. Al deze koffie wordt gebrand. De hoeveelheid CO2 die hierbij vrijkomt zal flink zijn. Dan zou je in die visie ook het koffiedrinken moeten terugdringen
Afbeelding
. God forbid
Afbeelding
. Ik heb overigens soyamelk geprobeerd in de koffie, maar vind dat echt niet te pruimen. Er is mi. nog geen produkt dat lekkerder is als gesteriliseerde volle melk. Wel grappig artikel.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Re: Plant based melk?

3
Het gaat mij om het taste, nutrition stukje.
Ik moet bijvoorbeeld geen soya melk nemen ivm mijn falende schildklier. Gelukkig is soya melk opgeschuimd ook niet lekker.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Plant based melk?

4
Rot voor je van die schildklier. Had nog erger kunnen worden voor je, nl. dat je genoopt was Soyamelk te gebruiken. Aan de andere kant, een milk based beveridge is lekker, maar gaat niet boven een pure mooie espresso!

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Re: Plant based melk?

7
Oatley havermelk wordt hier ook veel gedronken, door mijn vrouw ook altijd in de cappucino’s en lattes.
Ze wil absoluut niet anders...
Ik heb in de koffie zelf liever een wolkje “gewone” melk. Kwestie van smaak.
Betekent wel dat ik steeds twee kannetjes sta te schuimen...