Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3565
Lange rijstijden komen bij meer voort dat ik na afkoelen - icm niet vroeg op bakkerstijden opstaan - dat brood die zelfde dag kan eten met zo'n hemelse krokante korst. Dus in de avond 150 gram desem, 320 gram.water, 500 gram meel, 1 uur autolyse, 20 minuten in de mixer, halverwege 12 gram zout toevoegen, gedurende 3 uur om het half uur stretch and fold. Dan in de koelkast. In de morgen opbollen, laat het nog even in een rijsmand op temperatuur komen en dan de oven in. Dezelfde dag vers brood.

Maar als het korter en anders kan dan hoor ik dat graag. Die mooie bolle broden, waar ik er nu weer 1 zie, gewoon zonde is om op te eten, van Bobbee, dat lukt me nog niet. Komen steeds een beetje ovaal de oven uit. Intussen wel redelijk tevreden over de rijs en smaak.
Afbeelding


Afbeelding