Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3664
Joste schreef:Bij mij rijzen ze tot nu toe nog te weinig. Dat moet ik wat beter onder de knie krijgen.
Afbeelding
Niet zo lang geleden was dat ook bij mij zo. Van die platte pannekoeken. Ik beschik nu over een goede basisstarter die ik in een pot in de koelkast bewaar. Avondje tevoren 20 gr van eruit, dan 5 delen meel en 5 delen water. De volgende ochtend actief desem. Verhouding brood maken dan is desemstarter 1 op 2 delen water en 3 delen meel. Ik zelf mix het even, dan 1 uur autolyse. Dan 20,minuten in de mixer (na 10 minuten voeg ik zout toe) Vervolgens 3 uren 2 keer per uur stretch en fold. Dan in een glazen afsluitbare rechthoekige glazen bak in de ijskast. De volgende ochtend eruit, bak legen mbv kunststof deegschraper. Ik maak er dan een plat tapijt van (gaat goed als de gluten zich goed hebben gevormd). Dan 4 hoeken naar binnen vouwen en trek en rol een stukje. Dan zijkant stukje naar binnen en trek en rol. Is dat gebeurd dan opbollen en op spanning brengen. Maar ga binnenkort de " pleur bij elkaar" systematiek van Cremalover proberen. De laatste tijd heb ik T65 Frans meel gebruikt. Heb nu ook rogge en spelt. Ga daar binnenkort mee aanklooien. Daarna aan de espresso. Zie dat je een R58 hebt. Kan niet misgaan daarmee. Succes.

Afbeelding