Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3802LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3803Wat een walgelijk mooie broden hier. Klopt het dat rogge en glutenvorming moeizamer gaat in vergelijk met bijvoorbeeld tarwebloem of meel? Hydratatie verhouding, bij rogge moet er ook meer water bij vermoed ik? Heb gister voor het eerst een deeg van rogge geprobeerd te maken maar de verhouding 1 deel desem, 2 delen water en 3 delen meel heeft tot een droge compacte niet luchtige drol geleid.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3804Glory hole brood.fransg schreef:
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3805In rogge zitten nauwelijks gluten. Heb je 100% rogge gemaakt?gilleko B. schreef:Wat een walgelijk mooie broden hier. Klopt het dat rogge en glutenvorming moeizamer gaat in vergelijk met bijvoorbeeld tarwebloem of meel? Hydratatie verhouding, bij rogge moet er ook meer water bij vermoed ik? Heb gister voor het eerst een deeg van rogge geprobeerd te maken maar de verhouding 1 deel desem, 2 delen water en 3 delen meel heeft tot een droge compacte niet luchtige drol geleid.
Rogge alleen beetje vormen.
https://youtu.be/H-8bZpQOM58
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3806Thanks yep, dacht al wat is dit nu? Nogmaals dank, wel fijn dat ik dat nu weet. Ik gooi het straks in de oven, kijken wat er gebeurt!bobbee schreef:In rogge zitten nauwelijks gluten. Heb je 100% rogge gemaakt?gilleko B. schreef:Wat een walgelijk mooie broden hier. Klopt het dat rogge en glutenvorming moeizamer gaat in vergelijk met bijvoorbeeld tarwebloem of meel? Hydratatie verhouding, bij rogge moet er ook meer water bij vermoed ik? Heb gister voor het eerst een deeg van rogge geprobeerd te maken maar de verhouding 1 deel desem, 2 delen water en 3 delen meel heeft tot een droge compacte niet luchtige drol geleid.
Rogge alleen beetje vormen.
https://youtu.be/H-8bZpQOM58
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3807100% rogge is inderdaad wel erg veel. Deze had ik twee weken geleden gemaakt, met rozinen erdoor. Was wel een gedoe, maar uiteidelijk goed gelukt
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3808OEF, wederom dank! Ik heb uiteindelijk er nog een deel tarwe doorheen geflikkerd, baalde van het deeg en heb er een, gefrustreerd, pijp van gedraaid. Tis een roggedrol geworden. Koelt nu af, ruikt zuur. Dadelijk,.thrillseeker als ik ben, een hap nemen.
Mooie pagina van jou, waarschijnlijk uit en nog mooier boek.
Mooie pagina van jou, waarschijnlijk uit en nog mooier boek.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3809Stevige bolus! Komt uit Red zuurdesem,van Wouter Groeneveldgilleko B. schreef:OEF, wederom dank! Ik heb uiteindelijk er nog een deel tarwe doorheen geflikkerd, baalde van het deeg en heb er een, gefrustreerd, pijp van gedraaid. Tis een roggedrol geworden. Koelt nu af, ruikt zuur. Dadelijk,.thrillseeker als ik ben, een hap nemen.
Mooie pagina van jou, waarschijnlijk uit en nog mooier boek.
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3810Ik ben de beste broden gaan bakken toen ik de weegschaal uit de keuken heb verwijderd. Gewoon de zooi op gevoel bij mekaar pleuren. Al die recepten en dat gedoe met afwegen is niet nodig.