Ik heb een Hario Water Dripper (https://global.hario.com/seihin/product ... duct=WDC-6) gekocht en ben op zoek naar tips en tricks met mensen die al met een cold drip koffie hebben gemaakt.
Mijn vragen gaan vooral uit naar:
- Hoeveel gram koffie voor hoeveel gram water?
- Ik lees dat het een goed idee is om je waterreservoir vol te leggen met ijsblokjes maar hoe verhoudt dat zich tot het volume van het water dat doorheen de koffie gaat? Is het de bedoeling dat ik ijsblokjes en/of gefilterd water erbij toevoeg?
- Hoe lang is de doorlooptijd voor welke hoeveelheid water?
- Iemand een idee van de grind size? Er wordt doorgaans medium-fijn aangeraden (ik heb een Comandante C40, dus het aantal clicks is even zoeken, vermoedelijk rond de 25 a 30)
- Hoe bevochtig ik de gemalen koffie? Ik las ergens dat het beter is om dit laag per laag te doen zodat alles goed bevochtigd is en er geen droge stukjes tussen zitten. Roeren?
- Iemand nuttige tips en andere informatie?
Ik weet nu al:
- Dat ik regelmatig zal moeten kijken naar de Hario om de drip ratio goed in te stellen (want wordt steeds zwakker omdat de druk bovenaan zakt omdat het water doorloopt)

- Ook zal ik een Aeropress filter bovenaan de koffie leggen zodat het water goed verdeeld wordt.
- Na het brouwen moet de koffie wat geroerd worden om een goed mengsel te krijgen