Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4153
cremalover schreef:
Joste schreef: do 20 mei 2021, 11:08 Ik heb momenteel alleen deze, voor de gewone messen
Afbeelding
De mijne zijn van staal en taps toelopend zodat ik de juiste diameter kan gebruiken.Als ze te groot of te klein cvoor de inkeping zijn kun je er niks mee.
Ik zou trouwens mooi van je Grandmoulin afblijven. Dat hoef je de komende 5 jaar bij regulier gebruik niet te slijpen.
De grandmoulin ga ik zelf niet slijpen. Als het zover is laat ik dat wel doen. Andere messen doe ik wel zelf. Het kleine Herder mesje gaat nog het meest snel en eenvoudig.
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4158
bobbee schreef: do 20 mei 2021, 15:17
cremalover schreef:Ik ben al een tijdje overgestapt naar hogere hydratatie.
Vanmorgen eens alles gemeten en zit op 82%.
Resultaat is toch smeuiiger brood.
IMG_20210520_151105.jpg
82....

Laat de berekening eens zien. Ben benieuwd.
T110 starter gemaakt. Dun als halfvolle yoghurt. 120 water en 100 meel( klein restje rogge)
Voor deeg 900 gram( 50% Manitobo bloem en 50 % T110)
700 gram vocht( schat 40 gram melk wat over was van de ochtendcappucino en 660 water)
18 gramzout.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4160
bobbee schreef: do 20 mei 2021, 16:49 Ja. Dan zit je wel ergens rond dat percentage. Je desem is 24%.
Bizar dat je zo'n brood krijgt, misschien is er wat met je weegschaal!
Afbeelding


Grapje.
Het brood is heerlijk van smaak.Korst is ook beter.

De starter. Staat sinds vanmorgen 7 uur in de ijskast en is nu stijf als kwark.
Laatst gewijzigd door cremalover op do 20 mei 2021, 17:15, 2 keer totaal gewijzigd.