bobbee schreef:omeCo schreef:ronald22 schreef:
Maar dan komt de volgende vraag. Wat is beter. Wat smaakt beter?
Vast water lijkt mij qua beleving sowieso het best. Ik ben echter onvoldoende fijnproever om het verschil tussen de hogere pompdruk en de lagere leidingdruk te proeven.
Hoewel…. Nee, ik denk het niet.
De pre infusie op leidingdruk is altijd hetzelfde. Met de pomp kun je sprelen icm de hevel van de Strega. Bijvoorbeeld door het aantal seconden dat je de groep laat vullen te tellen en te stoppen door de hevel een klein stukje op te tillen en vast te houden zodat de pomp stopt. Korter vullen is lagere pre infusie druk dan langer laten vullen. Dat maal een aantal seconden die pomp stop waarna je de hevel naar boven haalt om de extractie te starten bijvoorbeeld. Die pre infusie geeft je heel veel invloed op de smaak. En dat maakt die Strega nou zo leuk.
Ik heb nog zoveel te ontdekken!! Wat leuk!! Ik heb direct vragen.
Als je de groep korter vult, dan is er minder water beschikbaar voor je espresso. Je zult wel niet zo snel in de problemen komen want volgens mij gaat er ongeveer 50 ml in. Maar toch.
Verder, met een Strega op vast water, hoe weet je wanneer de groep gevuld is? Je kunt niet op het geluid van de pomp afgaan.
En ook dan kun je toch kiezen om de groep korter te vullen en spelen met de druk door de hevel wat druk te laten geven?