Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4701
omeCo schreef: di 01 mar 2022, 23:32
fransg schreef:
Joste schreef: di 01 mar 2022, 16:44
Afbeelding
mooi!
Dankje!
Ik dee 150g water ipv 165g
Nacht in de koelkast
Gister vergeten zout erbij te doen
Dus vanochtend opnieuw kneden met zout
Opnieuw rijzen
Ging perfect!
150 gr water op hoeveel meel? Even voor mijn beeldvorming…


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Begint met 60g desem dus 30g meel van eigengemalen tarwe
Gaat 60g meel (eigengemalen) bij en 60g water

Dan zet ik 140g eigengemalen tarwemeel klaar plus 140g tarwebloem

En 10g zout en 150g water en 14g boter

Na een aantal uur gaat alles pas bij elkaar en het zout nig weer een poosje later
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4703
omeCo schreef: wo 02 mar 2022, 09:20 Das heel andere koek. Of eigenlijk brood! Ik worstel met een recept waar naast 500 gr meel 350 gram water in moet. Dat geeft een compleet ander deeg kan ik me zo voorstellen.
Ik heb ergens een URL van (ik meen) een Rus die een makkelijk omreken-invulformulier heeft waar je je recept kan aanpassen. Eens van bobbee gekregen. Zou ik moeten opzoeken
omeCo schreef: wo 02 mar 2022, 09:20 En boter? Kan me voorstellen dat dat een romig brood is geworden.
Ook hier eens gelezen, dat het brood er wat langer mals / vers van blijft, meteen geprobeerd, eerst 30g maar 14-15g werkt ook prima. Geen idee of het echt verschil maakt maar baat het niet dan schaadt het niet zo redeneer ik.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino