Re: Wat drink je nu?

3121
Ik noemde hem net al even. De Malabar van Hoofdkwartier. Echt ontzettend lekker, in de melk helemaal een feestje!

De Malabar heeft de neiging om flink statisch te zijn maar dat valt mij reuze mee bij deze.

Kan hem iedereen aanraden.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

3123
bobbee schreef: wo 16 mar 2022, 10:48 Ik noemde hem net al even. De Malabar van Hoofdkwartier. Echt ontzettend lekker, in de melk helemaal een feestje!

De Malabar heeft de neiging om flink statisch te zijn maar dat valt mij reuze mee bij deze.

Kan hem iedereen aanraden.
Afbeelding
Jaah klein beetje statisch issie wel, maar dat mag de pret bij het drinken van deze topper niet drukken. Niet bij iedereen even populair, maar het Blow-balg ding geval op de Eureka SD zorgt er wel aardig voor dat dat laatste beetje "poeder" ook fijn mee komt bij elke maalronde.

@Pti: Is dat niet een koffie om gewoon het hele jaar te voeren, die Malabar? Of is dit echt een seizoen - boon die niet altijd verkrijgbaar is? 8-)
Coffee, sleep, Coffee, repeat

Re: Wat drink je nu?

3125
Hebben jullie ook dat je smaken in fases gaan? Na de laatste 4-5 kg bijna alleen maar zurige bonen (ethipië) geprobeerd te hebben, ben ik daar nu wel even klaar mee.

Drink nu de bonen van KEEN; zien er mooi gebrand uit en hebben ook uitgesproken zurige smaken. Verder is de koffie vrij dun waar ik een voorkeur heb voor iets meer body. Niet zo lekker/complex qua smaken als die van DutchBarista, maar ook geen afrader. Wat dat betreft vind ik ze met €35-40 per kilo wel vrij duur voor wat je krijgt (de bonen van Bocca vind ik minstens net zo lekker).
Ik brand mijn eigen koffie op een bedenkelijk niveau.

Re: Wat drink je nu?

3126
Ja enige afwisseling is wel fijn, al ben ik nu al wel enkele weken helemaal op die Panama gedoken terwijl ik ook allerlei andere bonen op voorraad heb. Gaat met vlagen. Ik wil eigenlijk zoveel van de Panama gebrand klaar hebben staan dat ik ze zelf van 3-4 weken oud kan proeven en toch genoeg vers heb liggen om de kleine kring van andere afhalers te bedienen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

3127
Ypuh schreef:Hebben jullie ook dat je smaken in fases gaan? Na de laatste 4-5 kg bijna alleen maar zurige bonen (ethipië) geprobeerd te hebben, ben ik daar nu wel even klaar mee.

Drink nu de bonen van KEEN; zien er mooi gebrand uit en hebben ook uitgesproken zurige smaken. Verder is de koffie vrij dun waar ik een voorkeur heb voor iets meer body. Niet zo lekker/complex qua smaken als die van DutchBarista, maar ook geen afrader. Wat dat betreft vind ik ze met €35-40 per kilo wel vrij duur voor wat je krijgt (de bonen van Bocca vind ik minstens net zo lekker).
Precies dat is waarom ik geen koffie bij Keen meer koop. Je moet ze overigens wel langer laten rusten dan normaal. 10 dagen normaal maar gebrand op een Loring duurt het langer voor ze op smaak zijn. 14 tot dagen gemiddeld.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

3130
gilleko B. schreef: do 17 mar 2022, 12:26
fransg schreef:Panama Boquete
(Groen van Hoofdkwartier)
0EABBCD8-6F1E-49E3-AEDA-7B4F7A99759F.jpeg
Een "Panama Boquete" klinkt erg mooi. Dat moet wel goed smaken. Zou ook een mooie naam voor een Rapper zijn.
Ja, hoe zou die rapper eruit zien? Een gevaarlijke dikzak met zo'n mitrailleur waar Amerikanen graag hele dorpskernen mee omleggen thuis? Of een kleine magere zenuwenlijer die goed kan dansen?

Op de site van Hoofdkwartier staat:
Aan de rand van UNESCO werelderfgoed “La Amistad International Park” en tegen de grens van Costa Rica ligt deze grote koffie plantage. De in 1978 door don Fernando Eleta opgerichte Hacienda Eleta was oorspronkelijk bedoeld voor veeteelt. In 1995 werd de transitie naar koffie gemaakt en in 1998 was de eerste export naar Europa, inmiddels wordt er op bijna 400 hectare uitsluitend specialty coffee van hoge kwaliteit geproduceerd.

De koffie is lekker explosief van smaak, de vulkanische grond draagt hier aan bij, denk maar aan een mooie Sumatra.
De geur van de vers gemalen bonen is overladen met overweldigende chocoladetonen met krudige ondertonen.
Het is een koffie met een mooi sappig mondgevoel en stevige body. De chocoladetonen worden met hinten van tropisch fruit in de afdronk goed gebalanceerd is.
Land Panama
Regio Boquete
Microregio Chiriquí, Piedro de Candela
Verwerking Fully Washed
Oogstseizoen 2021
Variëteit Bourbon, Catuai, Caturra
Plantage Hacienda Eleta
Producent Fernando Eleta Almaran (oprichter)
Organisatie Bijdendijk
ICO 29/90/07
Smaakomschrijving Goed gebalanceerde koffie, met chocolade en specerijen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino