Re: LAGOM P64 van Option-O

55
Hebben mensen ervaring hier met de Lab Sweet burrs van Ditting? Ik ben al erg te spreken over de brewing burrs die ik nu in m'n P64 heb zitten, dus vraag me af in hoeverre het een grote verbetering is. Recent heb ik m'n oude juper jolly SSP burrs ingezet, en dat merk je in de cup (veel voller).
Brewtus IV-R met reguliere E61 groep, Pressure Profiling Kit en Smart Espresso Profiler | Lagom P-64 | V60 | Moccamaster | Comandante C40

LAGOM P64 van Option-O

56
iloveoxytocin schreef:Hebben mensen ervaring hier met de Lab Sweet burrs van Ditting? Ik ben al erg te spreken over de brewing burrs die ik nu in m'n P64 heb zitten, dus vraag me af in hoeverre het een grote verbetering is. Recent heb ik m'n oude juper jolly SSP burrs ingezet, en dat merk je in de cup (veel voller).
Ik heb geen ervaring met de lab sweet burrs. Ik ben echter wel zeer benieuwd naar de ervaringen met de P64. Ik heb nu een Eureka Olympus met tin burrs en vraag me af of de P64 nog een upgrade zal zijn naast alleen het single dosen

Re: LAGOM P64 van Option-O

58
jorgen83 schreef: wo 23 mar 2022, 10:57 Eerste indruk hier:

https://baristapraat.nl/lagom-p64-koffiemolen/
Hele rare website daar.
Daarom hebben we besloten om een gebruiker te vragen zijn ervaringen met ons te delen
Volstrekt mysterieus blijft wie "we" zijn en wie die "gebruiker" is die het met "ons" deelt.

Mogelijk een en dezelfde 'persoon'?
Hendon et al vond namelijk een “tasty point”,
"Hendon et al" ;-) klinkt heel wetenschappelijk... zonder bronvermelding ;-)

Wat wel handig is, de link naar 'Over ons':

https://baristapraat.nl/over-baristapraat/

alleen leidt die naar een niet bestaande pagina en dan krijg je dit:

https://baristapraat.nl/404-pagina/
"Ze" hebben ook een forum maar dat blijken WIJ te zijn, nee nou wordt-ie mooi!

;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: LAGOM P64 van Option-O

59
Hallo Forumleden,
Ik heb onlangs ssp multipurpose schijven in mijn mignon xl geplaatst.
Ik heb, naar aanleiding van wat ik op de site van option o las, mijn Bianca op 6.5 bar gezet. Tot mijn verbazing waren de shots erg mooi dik van structuur wat bij dit type schijf niet gebruikelijk schijnt te zijn. Ik gebruik licht gebrande bonen van friedhats.
Veel duidelijke tonen en zoetheid was te proeven. Toch ook een licht bittere afdronk. Geen scherp agressieve. Nu weer terug op 9 bar heb ik veel helderheid geen bitters maar wel minder dikte, zoals vaak wordt gezegd over deze schijven.
Heeft iemand ervaring met espresso zetten met deze schijven en zijn er tips voor zetprofielen?
Alvast bedankt!
Groetjes
Kopi deva met ssp cast , mignon xl met Ssp hu, df64 gen2 met ssp mp, lelit Bianca , Clever dripper, 1zpresso jx, Mazzer philos I189d

Re: LAGOM P64 van Option-O

60
Zeker! Licht bittere afdronk klinkt alsof je je ratio wat moet verkorten. Mijn ervaring is dat deze maalschijven in korte tijd veel uit je koffie extracten, dus dat ook bij lichte bonen een langere ratio niet altijd nodig is. Sterker nog, ik gebruik ze voor straight espresso gewoon op 1:2 met lichtgeroosterde bonen en haal daarmee met gemak 22%+ extractie. Met turbo zelfs! Dus volledig shot van onder de 20 seconde.