Nope, veel zoet en chocolade, heel weinig zuur en een hint bitter, bijzonder lekker!ronald22 schreef: zo 21 aug 2022, 10:46Snelle doorloop dan. Ik vrees dat ie dan behoorlijk zuur eruit komtRoosW schreef: zo 21 aug 2022, 08:03Nu na 10 dagen heel Heel veel beter, prachtige boon, enorm veel zoet zonder storend te zijn met een mooie ronde smaak verder!
92C
18gr->43gr
25 secondes na de eerste drup uit, dan is ie al aardig aan het 'blonderen'
Maar het resultaat is een heel lekker bakkie!
Re: Wat drink je nu?
3412Ik had hem ingeregeld op normale doorloop van ongeveer 25 seconden na eerste drup, 18 in 36 uit op 95 graden en was niet tevreden. Maar heb hem na het lezen van deze tip twee tikjes fijner gezet. Nu 17,5 in, 36 uit in 38 seconden op 97 graden en voor mij komt hij nu echt tot leven. Diepe chocolade met een fruiittint, aardbei.
Londinium R - Option-O Lagom Casa - Umikot Planetary Distribution Tool by FrancisPavoni - Puqpress - Aeropress - Aergrind V3 - Puckrake (gold edition) by ArjenT5R™
Re: Wat drink je nu?
3413De Myanmar? Ik blijf blonderen houden na de eerste druppen met een seconde of 12-15, fijner malen liet alleen de 'aanloop' (staat te brommen, je hoort de pomp zwoegen) oplopen van 7 naar 12 seconden, maar de blondering bleef komen, fijner durf ik niet meer ivm choken. Bij het 'blonderen' zie ik ook de afgifte toenemen, dus channeling? Dat tot 35 seconde oprekken durf ik niet echt, ik zit nu na 25 seconde op 43gr (18 gr koffie, waarvan zichtbaar de eerste 12-15 seconde de minste hoeveelheid oplevert, daarna zie je dikker stralen komen) als ik die nog 10 extra seconde tijd geef loop ik naar de 60 toe schat ik zo maar.ErikvW schreef: ma 22 aug 2022, 12:25 Ik had hem ingeregeld op normale doorloop van ongeveer 25 seconden na eerste drup, 18 in 36 uit op 95 graden en was niet tevreden. Maar heb hem na het lezen van deze tip twee tikjes fijner gezet. Nu 17,5 in, 36 uit in 38 seconden op 97 graden en voor mij komt hij nu echt tot leven. Diepe chocolade met een fruiittint, aardbei.
Het verschil met de Rwanda is frappant, 18gr->40gr op een half tikje minder op de Niche (anders krijg ik een Ristretto) diepe donkere kleuren in het crema (al is dat wel weinig, de crema dan) van heel donkerbruin naar een vrolijke toffee kleur in mooie strepen.
Re: Wat drink je nu?
3414Ja de Myanmar, zeer tegenstrijdige boon helaas.RoosW schreef: ma 22 aug 2022, 13:33De Myanmar? Ik blijf blonderen houden na de eerste druppen met een seconde of 12-15, fijner malen liet alleen de 'aanloop' (staat te brommen, je hoort de pomp zwoegen) oplopen van 7 naar 12 seconden, maar de blondering bleef komen, fijner durf ik niet meer ivm choken. Bij het 'blonderen' zie ik ook de afgifte toenemen, dus channeling? Dat tot 35 seconde oprekken durf ik niet echt, ik zit nu na 25 seconde op 43gr (18 gr koffie, waarvan zichtbaar de eerste 12-15 seconde de minste hoeveelheid oplevert, daarna zie je dikker stralen komen) als ik die nog 10 extra seconde tijd geef loop ik naar de 60 toe schat ik zo maar.ErikvW schreef: ma 22 aug 2022, 12:25 Ik had hem ingeregeld op normale doorloop van ongeveer 25 seconden na eerste drup, 18 in 36 uit op 95 graden en was niet tevreden. Maar heb hem na het lezen van deze tip twee tikjes fijner gezet. Nu 17,5 in, 36 uit in 38 seconden op 97 graden en voor mij komt hij nu echt tot leven. Diepe chocolade met een fruiittint, aardbei.
Het verschil met de Rwanda is frappant, 18gr->40gr op een half tikje minder op de Niche (anders krijg ik een Ristretto) diepe donkere kleuren in het crema (al is dat wel weinig, de crema dan) van heel donkerbruin naar een vrolijke toffee kleur in mooie strepen.
Ik kan er geen chocolade van maken....
Eerst had ik 30 sec op 18 in 36 uit, niet tevreden
Op aanraden van: 25 sec en u 34 gram in. Niet te pruimen Te zuur dus.
Ik ga nu weer fijner malen en dan ga ik over op een andere boon als het niet meer smaakt.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Wat drink je nu?
3415PM me als je hem kwijt wilt (na je volgende poging) als ie lukt vind ik m namelijk wel heel erg lekkerronald22 schreef: ma 22 aug 2022, 13:43Ja de Myanmar, zeer tegenstrijdige boon helaas.RoosW schreef: ma 22 aug 2022, 13:33De Myanmar? Ik blijf blonderen houden na de eerste druppen met een seconde of 12-15, fijner malen liet alleen de 'aanloop' (staat te brommen, je hoort de pomp zwoegen) oplopen van 7 naar 12 seconden, maar de blondering bleef komen, fijner durf ik niet meer ivm choken. Bij het 'blonderen' zie ik ook de afgifte toenemen, dus channeling? Dat tot 35 seconde oprekken durf ik niet echt, ik zit nu na 25 seconde op 43gr (18 gr koffie, waarvan zichtbaar de eerste 12-15 seconde de minste hoeveelheid oplevert, daarna zie je dikker stralen komen) als ik die nog 10 extra seconde tijd geef loop ik naar de 60 toe schat ik zo maar.ErikvW schreef: ma 22 aug 2022, 12:25 Ik had hem ingeregeld op normale doorloop van ongeveer 25 seconden na eerste drup, 18 in 36 uit op 95 graden en was niet tevreden. Maar heb hem na het lezen van deze tip twee tikjes fijner gezet. Nu 17,5 in, 36 uit in 38 seconden op 97 graden en voor mij komt hij nu echt tot leven. Diepe chocolade met een fruiittint, aardbei.
Het verschil met de Rwanda is frappant, 18gr->40gr op een half tikje minder op de Niche (anders krijg ik een Ristretto) diepe donkere kleuren in het crema (al is dat wel weinig, de crema dan) van heel donkerbruin naar een vrolijke toffee kleur in mooie strepen.
Ik kan er geen chocolade van maken....
Eerst had ik 30 sec op 18 in 36 uit, niet tevreden
Op aanraden van: 25 sec en u 34 gram in. Niet te pruimen Te zuur dus.
Ik ga nu weer fijner malen en dan ga ik over op een andere boon als het niet meer smaakt.
Re: Wat drink je nu?
3416Ik heb mijn molen bijna op de fijnste stand staan en heb dan een doorloop van 20 naar 40 gram in net 20 seconden (na eerste druppel). Wel met preïnfusie op leidingdruk. Een doorloop in 25 seconden krijg ik simpelweg niet voor elkaar
ECM Synchronika - Mahlkönig K30 Vario
Re: Wat drink je nu?
3417En hoe smaakt ie?Marc O. schreef: ma 22 aug 2022, 15:27 Ik heb mijn molen bijna op de fijnste stand staan en heb dan een doorloop van 20 naar 40 gram in net 20 seconden (na eerste druppel). Wel met preïnfusie op leidingdruk. Een doorloop in 25 seconden krijg ik simpelweg niet voor elkaar
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Wat drink je nu?
3418Ben toch even benieuwd, vanwaar timen jullie vanaf de eerste druppel in plaats van het moment dat water de puck raakt?
Profitec Pro 700 met Lelit Flow Control | Acaia Orbit (Mazzer 33M) | Acaia Lunar 2021
Re: Wat drink je nu?
3419Omdat je daarmee de variabele van de puck doorloop overslaat, fijner malen veranderd ook de doorloop, maar de eindproductie is waar je in geïnteresseerd bent. Je moet ergens paal en perk aan alle variabelen stellen, anders kom je nooit tot een herhaal baar resultaat.maurice1 schreef: ma 22 aug 2022, 15:45 Ben toch even benieuwd, vanwaar timen jullie vanaf de eerste druppel in plaats van het moment dat water de puck raakt?
Re: Wat drink je nu?
3420Interessant, ik ben het daar zelf denk ik toch niet helemaal mee eens. Als je een langere pre-infusie hebt dan heb je daarna ook weer een snellere flow rate. Het lijkt mij juist handiger en beter voor de herhaalbaarheid om juist te meten hoe lang de puck in contact is met het water. Ik ben absoluut geen expert hoor, maar vind het gewoon een interessant onderwerpRoosW schreef: ma 22 aug 2022, 16:01Omdat je daarmee de variabele van de puck doorloop overslaat, fijner malen veranderd ook de doorloop, maar de eindproductie is waar je in geïnteresseerd bent. Je moet ergens paal en perk aan alle variabelen stellen, anders kom je nooit tot een herhaal baar resultaat.maurice1 schreef: ma 22 aug 2022, 15:45 Ben toch even benieuwd, vanwaar timen jullie vanaf de eerste druppel in plaats van het moment dat water de puck raakt?
Profitec Pro 700 met Lelit Flow Control | Acaia Orbit (Mazzer 33M) | Acaia Lunar 2021