RigolleM schreef: wo 23 nov 2022, 16:23
kezke schreef: wo 23 nov 2022, 16:01
Ik ga ervan uit dat ze in de doorsnee kroeg met een fatsoenlijk apparaat gewoon dezelfde bonen, maling en hoeveelheid gebruiken voor zowel een espresso als een normale koffie; en dat is zo ongeveer hoe we m thuis ook (willen) drinken...
Ik ben nog geen enkele kroeg tegen gekomen waar ze lekkere koffie serveren, smaken allemaal te bitter.
Wil je dezelfde koffie drinken als in de kroeg moet je dus gewoon een espresso maken en die laten doorlopen tot een lungo (dubbel zo veel water). Wil je een lekkere lungo, ga je grover moeten malen en de doorlooptijd respecteren.
Ah, ok....dat was eigenlijk de volgende vraag.
Dus zorgen dat je maling zo grof is dat je dezelfde doorlooptijd hebt als met een espresso.
Jullie zeggen volgens mij 30 seconden met een gram of 8 voor een espresso. Dus houd ik 30 sec aan voor een lungo. Klinkt logisch.
Maar in een kroeg doen ze dat dus niet? Die gebruiken gewoon dezelfde maling..
En idd ja, ik vind ook de koffie in een kroeg eigenlijk ook niet echt geweldig, maar dacht dat dat meer aan de bonen lag..
TX..