Re: Wat drink je nu?

3672
omeCo schreef:
gilleko B. schreef:Zaterdag gaak raggen met dat ding
Afbeelding


Afbeelding
[mention]Gilleko b. [/mention] En? Nog geragd?
Ome Co, ik probeer nog verslag te doen, maar tiple van de sluier. Gister pas tijd om te proberen. Veel tampers gehad, maar voor zover mijn ervaring nu is, net tovenarij qua consistentie. Hij bestaat al een flink aantal jaren, maar is langs mij heen gegaan. Door die koop van Madencio dacht ik, hee wasdah? Had um jaren eerder moeten hebben. Maar deze week vakantie verslagje maken.

Afbeelding


Re: Wat drink je nu?

3673
gilleko B. schreef:
omeCo schreef:
gilleko B. schreef:Zaterdag gaak raggen met dat ding
Afbeelding


Afbeelding
[mention]Gilleko b. [/mention] En? Nog geragd?
Ome Co, ik probeer nog verslag te doen, maar tiple van de sluier. Gister pas tijd om te proberen. Veel tampers gehad, maar voor zover mijn ervaring nu is, net tovenarij qua consistentie. Hij bestaat al een flink aantal jaren, maar is langs mij heen gegaan. Door die koop van Madencio dacht ik, hee wasdah? Had um jaren eerder moeten hebben. Maar deze week vakantie verslagje maken.

Afbeelding
Leuk! Kijk er naar uit!

Re: Wat drink je nu?

3677
Op het moment 3 bonen op pot staan, Hunduras el pozo negro washed, Brute Bonen (melange) en gisteren aangekomen, de Malabar van Koepoort.
De laatste kan ik enkel van zeggen, ik heb mijn favoriete boon gevonden, niet specifiek Koepoort, al zijn de Malabar prachtig goud bruin (licht) gebrand, en is de smaak werkelijk uitmuntend! Nee, die Monsooned Malabar bonen, jemig wat een heerlijke espresso!
Na 3(!) Kilo zakken van de Malabar Herfstmix van het Hoofdkwartier ben ik maar op zoek gegaan naar een andere bron voor deze regio, dat zegt genoeg lijkt mij ;)
De Honduras (de Maand December koffie van Het Hoofdkwartier) is ook een uitstekende boon, maar iets stekeliger van smaak als de Malabar, als je WDT & tampen niet helemaal perfect is, en hij iets steviger doorloopt neigt hij snel naar een harde, kantige smaak (geen idee hoe het anders te omschrijven), waar de Malabar veel vergevingsgezinder is.
De Brute Bonen is wat het is, een prima Middle of the road boontje, waar een mix van donkerder en lichter gebrande bonen een redelijk eindresultaat beloven, niet speciaal, niet opmerkelijk, geen zuur, weinig bitter een vleugje zoet maar niets uitgesproken, toch al met al een prima toetssteen om andere bonen tegen af te zetten, en onze volautomaat kan er zowaar ook redelijke koffie mee brouwen..

Re: Wat drink je nu?

3678
RoosW schreef: wo 21 dec 2022, 10:23 Op het moment 3 bonen op pot staan, Hunduras el pozo negro washed, Brute Bonen (melange) en gisteren aangekomen, de Malabar van Koepoort.
De laatste kan ik enkel van zeggen, ik heb mijn favoriete boon gevonden, niet specifiek Koepoort, al zijn de Malabar prachtig goud bruin (licht) gebrand, en is de smaak werkelijk uitmuntend! Nee, die Monsooned Malabar bonen, jemig wat een heerlijke espresso!
Na 3(!) Kilo zakken van de Malabar Herfstmix van het Hoofdkwartier ben ik maar op zoek gegaan naar een andere bron voor deze regio, dat zegt genoeg lijkt mij ;)
De Honduras (de Maand December koffie van Het Hoofdkwartier) is ook een uitstekende boon, maar iets stekeliger van smaak als de Malabar, als je WDT & tampen niet helemaal perfect is, en hij iets steviger doorloopt neigt hij snel naar een harde, kantige smaak (geen idee hoe het anders te omschrijven), waar de Malabar veel vergevingsgezinder is.
De Brute Bonen is wat het is, een prima Middle of the road boontje, waar een mix van donkerder en lichter gebrande bonen een redelijk eindresultaat beloven, niet speciaal, niet opmerkelijk, geen zuur, weinig bitter een vleugje zoet maar niets uitgesproken, toch al met al een prima toetssteen om andere bonen tegen af te zetten, en onze volautomaat kan er zowaar ook redelijke koffie mee brouwen..
wat was er niet goed aan de herfst mix ?
Rocket Appartamento Compak E8
Lelit Bianca , KitchenAid - Siphon Coffee Brewer/kitchenaid grinder