Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5592
Joste schreef: za 25 feb 2023, 22:23 Ik heb (nog) twee desems. Een is van vokoren rogge en de andere van vokoren spelt/tarwe. De eerste gebruik ik voor de roggebroden en de tweede voor de speltbroden. Maar misschien ga ik alleen met de roggedesem door, want zou het wat uit maken voor de broden?
Je kan met enkel de roggedesem doorgaan. Het deel rogge dat dan in bv een tarwebrood komt is niet groot. Je kan ook altijd voordat je gaat deeg maken een deeltje roggedesem nemen en deze dan voeden met tarwe of spelt.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5593
Ik begin overdag met 60g rogge desem, daar gaat 60g rogge en 90g havermelk bij, ook zet ik in een bakje 50g rogge en 230g bloem klaar en 10g zout en 150g havermelk. En een beker rozijnen, nat gemaakt. Als de desem is verdubbeld in volume gaat alles (behalve het zout) bij mekaar, paar keer kneden, zout erbij, rolletje van maken, in het mandje in de koelkast om volgende ochtend te bakken.

Het bakje waar de 60g desem uit kwam heb ik dan al weer met 30 rogge en 30 water gevuld en in koelkast gezet.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino