Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

362
Douwetje schreef: Kan het niet ook hier mee te maken hebben?
https://www.youtube.com/watch?v=nYFb43tEylk
Dat je nu op een andere manier espresso zet, die lekkerder is, maar wellicht minder mooi eruit ziet
James snapt helemaal waar ik het over heb, een heel interessant filmpje. Ik heb het filmpje 2 keer gekeken en ik denk dat James gelijk heeft. De tendens is natuurlijk van diepere roasting naar lichtere roasting en dat zie je vanzelfsprekend terug in de espresso. Ik heb deze post ongeveer 10 jaar geleden aangemaakt en de tijger is dus daadwerkelijk een uitstervende soort....niet alleen in de natuur, maar ook in espressoland.

Ik ga zo eens de Behmor aanzwengelen en kijken of ik zo'n tijger kan reanimeren.
Cheers, TY

ps. tips voor boontjes met een tijger, blijven welkom.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door turboyeast op ma 13 mar 2023, 16:38, 3 keer totaal gewijzigd.
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

363
turboyeast schreef:Ome Co, ziet er netjes uit. Wat heb je op de molen?

Wie-o-wie kan mij een koffieboontje aanraden dat zéker een tijger gaat geven. Of is de tijger is zijn/haar algemeenheid een zeldzaamheid geworden?

Cheers, TY
Bovenste foto is Colombia Excelso Dark en de onderste is een nieuwe koffie die nog niet ‘af’ is. Hij komt uit Burundi maar verdere details ken ik nog niet. Beide koffies komen van dat kleine branderijtje uit Amersfoort.

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

365
turboyeast schreef:
Douwetje schreef: Kan het niet ook hier mee te maken hebben?
https://www.youtube.com/watch?v=nYFb43tEylk
Dat je nu op een andere manier espresso zet, die lekkerder is, maar wellicht minder mooi eruit ziet
James snapt helemaal waar ik het over heb, een heel interessant filmpje. Ik heb het filmpje 2 keer gekeken en ik denk dat James gelijk heeft. De tendens is natuurlijk van diepere roasting naar lichtere roasting en dat zie je vanzelfsprekend terug in de espresso. Ik heb deze post ongeveer 10 jaar geleden aangemaakt en de tijger is dus daadwerkelijk een uitstervende soort....niet alleen in de natuur, maar ook in espressoland.

Ik ga zo eens de Behmor aanzwengelen en kijken of ik zo'n tijger kan reanimeren.
Cheers, TY

ps. tips voor boontjes met een tijger, blijven welkom.

Afbeelding
Ik ga laatste jaar juist lekker terug naar medium roast! En ik denk nooit meer naar light roast. Dit medium richting donker is zo lekker en goed in balans! Dus hier komen de tijgers goed voorbij. Bij een light roast is een tiger een slecht teken maar bij een medium roast is een tiger bijna altijd genieten!
Afbeelding
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

366
bobbee schreef: Ik ga laatste jaar juist lekker terug naar medium roast! En ik denk nooit meer naar light roast. Dit medium richting donker is zo lekker en goed in balans! Dus hier komen de tijgers goed voorbij. Bij een light roast is een tiger een slecht teken maar bij een medium roast is een tiger bijna altijd genieten!
Afbeelding
Afbeelding
Bob, welke boontjes gebruik jij dan?
Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

367
Ik brand zelf. Van alles doorelkaar, van Thailand naar Guatamala, Brazilië, Cuba. Alles.

Gewoon goed ontwikkelde roast. Heerlijk!
Pak wat van Hoofdkwartier of Koepoort,moet lukken denk ik.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’