Heb jij die zelf nagemeten?ErikW schreef: ma 22 mei 2023, 11:53 De offset is het temperatuurverschil van het water dat optreed tijdens het transport van de boiler naar de bovenkant van de puck.
Ik neem aan van niet
"de temperatuur aan de bovenkant van de puck" hangt van van alles af, van de druk, van de flow en ga maar door.
We hebben het er nu overErikW schreef: ma 22 mei 2023, 11:53 Ik merk dat op dit forum niet veel over temperatuur wordt gepraat.
Ze dienen voor het regelen van de temperatuur, is het simpele antwoord
Er zijn dure PIDs die sterk zijn in het regelen van temperatuur in veranderende omstandigheden zoals in een koffiebrander.
Goedkope PIDs zijn goed genoeg voor de vrij statische omgeving van een boiler die op temp moet worden gehouden. Gewoon kachel aan indien temp laag, kachel uit indien temp bereikt.
Een pressostaat doet datzelfde door te letten op de stoomdruk die samenhangt met boilertemp.
En een ander systeem met een probe en een schakelaar voor de verwarming kan ook.
Tien jaar terug was een PID ineens een 'hot item' omdat de cijfertjes de indruk wekten van precisie en juistheid. Had je een PID dan zat je goed
Gewoon lekker koffie zetten en indien nodig iets een beetje aanpassen.ErikW schreef: ma 22 mei 2023, 11:53 Als je methode gelijk blijft en het bij je koffie en smaak past, is het toch ook goed?