Melmvdg schreef: wo 07 jun 2023, 21:20
GuidovW schreef: wo 07 jun 2023, 20:15
Dat klopt; teveel zuur: fijner malen, teveel bitter: grover malen.
Vind je hem te sterk; gebruik wat minder koffie.
Maar pas het liefst maar één variabele tegelijk aan! anders weet je niet wat nou de reden is van de smaakverandering.
Robusta geeft veel crema, Arabica geeft weinig crema.
Als laatste kun je nog spelen met de ratio.
Okee helder thanks voor de mededeling!
Bij 'te sterk' en 'minder koffie' gebruiken dan ook fijner malen?
Ik denk niet heel veel meer aan doen.. misschien opzoek naar een lichtere roasted boon.
Dat ziet er keurig uit, hoor.
Antwoord; waarschijnlijk wel; je uitgangspunt is veranderd.
Maar 1 ding tegelijk - eerst minder koffie - dan beoordelen op smaak - dan pas maalgraad aanpassen.
Ik weet niet wat voor maler je hebt; sd of god.
Bij god gaan er een paar shots overheen, voordat je de nieuwe maalgraad in je pf hebt en echt proeft wat je hebt gedaan.
Het belangrijkste is dat je het lekker vindt en door te proberen ook de sweet spot van jouw bonen vindt.