Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5915
omeCo schreef:Helemaal blij! 20% tarwemeel, 80% volkoren tarwemeel en 60% hydratatie. Gebakken in de gietijzeren pan.

Afbeelding
Heel mooi gelukt. Kan zo de winkel in!

Je schrijft tarwemeel en tarwemeel volkoren. Meel = volkoren en bloem is wit, bloem zonder vezels dus en geen volkoren.

Dus je hebt dan denk ik 20% bloem + 80% volkoren meel? Beide van tarwe?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5916
bobbee schreef:
omeCo schreef:Helemaal blij! 20% tarwemeel, 80% volkoren tarwemeel en 60% hydratatie. Gebakken in de gietijzeren pan.

Afbeelding
Heel mooi gelukt. Kan zo de winkel in!

Je schrijft tarwemeel en tarwemeel volkoren. Meel = volkoren en bloem is wit, bloem zonder vezels dus en geen volkoren.

Dus je hebt dan denk ik 20% bloem + 80% volkoren meel? Beide van tarwe?
Uhm ja. Ik ken de term bloem maar wist wat het was. Mezelf nooit afgevraagd
Afbeelding
.
Maar nu is het duidelijk. Tarwebloem en tarwemeel.
En het is inderdaad 20 tarwebloem en 80 tarwemeel.

En dank voor je compliment! Hoe de smaak is hoor ik morgen wel. Ik heb dit broodje voor mijn moeder gebakken en ga het vanmiddag brengen.