Wat je beschrijft is exact waarom ik de stenen heb verkocht en nu makkelijk de minosharp pak als ik wil scherpen, geen zin in gedoe en toch goed scherpe messen. Het kan altijd beter zoals met de slijpstenen maar je moet het net als met koffie zetten wel leuk vinden om er zo in te duiken voor goed resultaat. Daarom werken die stenen niet voor mij. Koffie zetten vind ik wel leuk.Ypuh schreef:Nee; ik ben dus gelijk naar deze overgestapt. Mooi, maar een beetje overkill (mede omdat ik er te weinig tijd voor maak). Zoals ik op de vorige pagina schreef zou ik achteraf één 1000 of 1500 steen nemen en zorgen dat je het bijhoudt.
Die 5000 is leuk om een scherp mes mooi af te werken, en de 220 heb ik voor mijn eigen messen waarschijnlijk nooit meer nodig, maar zag dat mijn zus haar Japanse mes wel een paar hapjes uit miste, dus af en toe wel fijn om te hebben.
Re: Man en mes
981‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’