Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm

12
Barre Koffie schreef: ma 02 dec 2024, 10:18 Maar dan kan ik toch wel kiezen tussen silver en redspeed? Ik zou dan redspeed kiezen, ik drink geen filter.
Wat ik heb begrepen tussen redspeed en silver knight is dat de coating van de redspeed beter geschikt is voor commerciële doeleinden waar je veel meer koffie gaat malen in kortere tijd. De coating zorgt er voor dat frictie en warmte iets minder oploopt. Maar daar heb je dus voor thuis gebruik geen waarde aan dus maakt het niet echt wat uit welke je kiest.

Ik had wel ergens gelezen dat redspeed vanwege de coating meer kg. koffie nodig heeft voor het helemaal is ingemalen (seasoning)
Espressomachine: Strietman CT1
Maler: DF83V
* SSP LS (Lab Sweet)(Silver Knight Coated)
* SSP MP (Multi-purpose)(Red Speed Coated)
* DLC Espresso burrs

Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm

13

Hk87 schreef: In 83mm formaat is er maar 1 versie.

De v3 is gebaseerd op 64mm formaat. HANSUNG de maker van ssp heeft aanpassingen gemaakt in de 64 segment omdat men er de grootste moeite mee hadden om fijn genoeg te malen voor espresso. Dat was nooit het geval bij 83mm.

Cast en labsweet zijn hetzelfde trouwens met SSP.
Ik wist niet dat er van 83mm 1 versie was. Vandaar de vraag omdat ik er vanuit ging dat het gelijk opging. Inderdaad omdat met de 64mm v2 geen espresso kunt maken. Was benieuwd.

De Dlc burrs 64mm in de df64v bevallen mij ook niet. De smaak die het de koffie geeft is niet voor mij. Er zit telkens een scherp bijsmaakje aan en dat wil ik niet. Vind ik niet lekker. De MP heb ik verkocht (en zijn door postnl zoekgeraakt trouwens) en nu achteraf best spijt van. Ze maken langzaam maar de smaak was stuk beter voor mij. Leuk om te lezen dat ook jij de dlc niet helemaal goed vindt.

@ts:
83mm ssp is een stuk duurder dan 64mm, mocht je willen spelen met maalschijven dan is dat ook iets om mee te nemen in de keus.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’