Re: beste volautomaat tot 1000 euro

22
door Jura_Impressa op di 30 nov 2010, 09:43

Wat ik ook niet goed begrijp is dat er niet meer volautomaten zijn met een dubbel reservoir, het lijkt mij erg handig.



Laat je verrassen...gaat nog niet heel snel gebeuren, maar is in de maak!
gaat dat apparaat ook rekening houden met verschillende maalgraden bij verschillende bonen?
Laatst gewijzigd door klootwyk op di 30 nov 2010, 12:46, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: beste volautomaat tot 1000 euro

23
Spironski schreef: Hoewel je niet alles uit de boon zal halen, denk ik wel dat je met een goede superautomaat het bijzondere van deze boon zal kunnen waarderen. Let wel, dit alleen als: -de bonen vers gebrand zijn (een week oud?), -de maler in je super van redelijke kwaliteit is, -je machine schoon is, -en goed afgesteld.

Verder worden bonen er niet beter op door ze in het reservoir van je machine te laten liggen. Beter kan je ze in een licht-, en luchtdichte pot bewaren en per keer doseren. Zou je vriendin niet de moeite willen nemen om per keer te doseren? Kan jij daarna met je "eigen" bonen in de weer...
Hoe kom ik erachter of de bonenmaler van de Melitta van redelijke of goede kwaliteit is? Er is hier weinig over te vinden op het net, alleen bij vergelijkings sites, maar hier heb ik altijd mijn vraagtekens bij met betrekking tot de deskundigheid van de gebruikers.
Toch blijf ik de voordelen zien van een dubbel reservoir, het gedeelte voor de espresso kan ik ook iedere keer dat ik hem gebruik bijvullen met licht en luchtdichtverpakte bonen.
Anders is een aparte maler ook een optie, maar ik zie het liever in een apparaat.

Re: beste volautomaat tot 1000 euro

24
Ik zou inderdaad niet af gaan op vergelijkingsites, daar staat zelden iets nuttigs.

Een aparte maler is altijd te prefereren boven een ingebouwde. De beste maler die ik in een superauto voorbij heb zien komen was niet meer dan redelijk en vaak is het maar matig. Daarbij doet een superauto wat hij moet doen: alles automatisch. Terwijl je met een losse maler veel beter kan reageren op verschillen in bonen (je 2 verschillende bonen zullen waarschijnlijk verschillend gemalen moeten worden), ouderdom van je bonen en verschillen in het weer. Bijgevolg sta je soms elke dag de instelling van je maler bij te stellen, soms heel veel, soms maar heel weinig, maar het kàn.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder