Lelijke espresso na melkschuimen

1
ben in het bezit van een Bazzar EP-5. 2 jaar terug gereviseerd met Isomac onderdelen. Is het zelfde model als de isomac Zaffiro.

Mijn vraag is: hoe behoud ik mooie espresso nadat ik melk heb geschuimd?

Ik zet de stoom schakelaar aan. wacht even. laat restant water uit pijpje lopen. Schuim melk op. Vul PF met koffie. zet stoom schakelaar uit. haal de hendel over voor espresso. Dit werkt niet. er komt dan een hele lelijke espresso uit. bubbels, geen crema verbrand. kortom = niet goed

wanneer ik na het melkshuimen eerst het hele systeem weer laat vullen met water via water pomp. dan doet hij het wel goed. Mooie kleur crema en goede smaak. maar dan is mn melkschuim inmiddels minder mooi.

Nu kan het zijn dat het komt omdat de stoom en het water uit hetzelfde pijpje/systeem moet komen en het apparaat simpel weg minder geschikt is om cappucino's mee te maken.

Of doe ik iets fout?
iemand tips?

groet

Joost

Re: Lelijke espresso na melkschuimen

2
Bij stoom is de temperatuur hoger dan bij de koffie.
Daar je eerst stoomt heeft het e.a. af te koelen voor dat je een espresso maakt.
Anders verbrand de koffie.
Dit is de reden dat ik het andersom doe.. dus eerst espresso dan stoom of na het stomen eerst laten afkoelen. Dan let ik op het thermostaat lampje/led.

Misschien heb je er iets aan..

Re: Lelijke espresso na melkschuimen

3
Logische advies. Dat het geheel natuurlijk heter wordt om stoom te genereren.
zal het inderdaad oko andersom proberen.
alleen dan staat natuurlijk mijn espresso weer een tijdje te wachten op zijn evt laagje geschuimde melk.

vraag me sterk af of het uberhaupt mogelijk is om met mijn apparaat beide handelingen kort op elkaar te doen. dus eerst melk en meteen koffie. of eerst koffie en meteen melk.

ga t vanavond iig even proberen.

Re: Lelijke espresso na melkschuimen

5
thanks!
las ent dit op t forum:
Zodra je ook melk wil opschuimen, zou ik een machine als de Zaffiro laten vallen, dat is een Single Boiler (SB), waar die ene boiler dan twee temperaturen moet kunnen leveren (stomen en espresso). Dat is een beetje gedoe en niet goed voor de temperatuurstabiliteit

maar ga t ook even op jouw manier proberen.

Moet lukken!

Re: Lelijke espresso na melkschuimen

7
Ik doe het ook gewoon zo ( als ik en latte maak), eerst melk shuimen in het glas schenken. dan machine spoelen en koelen. En dan gewoon de koffie maken.
Als je een latte maakt kan de melk een beetje afkoelen en krijg je mooie laagjes. ( het oog wil ook wat ;) )

Bij cappuccino doe ik het precies omgekeerd. als je dan een warm kopje hebt koelt de koffie niet zo snel af.
=> BFC Perfetta <= => Fiorenzato T80A <==> Chemex <=