@3aan, Cremalover, bedankt voor de tip/waarschuwing.
Heb vanochtend voor mijn ochtendbakkie maar eens geprobeerd een espressomaling te verkrijgen met de PeDe. Ik heb hem nog niet uit elkaar gehad, maar was toch benieuwd...
Heb eerst de maalgraadafstelling "vast" gedraaid totdat de slinger niet meer wilde bewegen. Vervolgens heb ik de afstelling 180 graden/halveslag teruggedraaid. Resultaat: Een zeer fijne maling die mijn Quickmill Andreja deed choken. Na wat langer wachten en een "zetten uit/zetten aan" actie kwam er wel wat uit, maar dat kwam waarschijnlijk omdat de puck was gekanteld in de portafilter

(bleek bij het losmaken). Ik was toch benieuwd naar de smaak van dit misbaksel en ik meen te kunnen proeven hoe de PeDe ruikt

. M.a.w. een bijsmaakje, maar dat kan misschien ook komen door de te fijne maling...
Het bijstellen van de maalgraad bij een handmaler, doe ik dat met halve slagen of zal ik kleinere incrementen gebruiken?
En is het misschien een idee om gewoon het hele binnenwerk ik een bak met cafiza te leggen om hem zo te kunnen schoonmaken?
(Klinkt lui, maar zo bespaar ik me het lastige uitlijnen en demonteren.)