Besteld bij DBC:
1 x Masterblend 01 € 21,50 € 5,65
verpakking: 250g - € 15,85
1 x Carmo Coffee ~ Fazenda Do Serrado € 21,50 € 5,65
verpakking: 250g - € 15,85
1 x La Candelilla Estate ~ special DBC honey € 24,90 € 6,45
verpakking: 250g
Ben benieuwd!
Jammer dat gebrand.nl bijna zo'n rommelige beschrijving (or, lack thereof) heeft. Dat nodigt niet uit tot bestellen.
Re: Wat drink je nu?
632Ja dat vond ik ook, heb er daarom nog niet besteld... Komt nog wel misschien en keer als ik wat meer besteld heb en er iets meer kennis van heb wat het beste bij mij aansluit.
Re: Wat drink je nu?
633Volgens mij waren zij één van de eerste met online-groene bonen. Niet heel erg commercieel of gelikt inderdaad, maar daarom niet minder goed.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Wat drink je nu?
634Casi Cielo,jaarlijks terugkerende bonen. Van Starbucks,super lekker.Vol van smaak,met een spoortje van pure chocolade. Kan er van blijven drinken.
Groet Rob.
Groet Rob.
Vrouw,twee kinderen en twee kittens ;) o ja en een Nuova Era Altea Compact (2gr) met Gene brander en een Zenith 65E maler.
Re: Wat drink je nu?
635Zijn die vers dan?variant schreef:Casi Cielo,jaarlijks terugkerende bonen. Van Starbucks,super lekker.Vol van smaak,met een spoortje van pure chocolade. Kan er van blijven drinken.
Groet Rob.
Carpe diem, bitx!
Re: Wat drink je nu?
636Uhhhhh vers gezeteleonardo schreef:Zijn die vers dan?variant schreef:Casi Cielo,jaarlijks terugkerende bonen. Van Starbucks,super lekker.Vol van smaak,met een spoortje van pure chocolade. Kan er van blijven drinken.
Groet Rob.
Ik had het idee dat ze vrij vers waren,zo goed was de smaak. Maar tot mijn verbazing waren ze vorig jaar oktober gebrand.
Vrouw,twee kinderen en twee kittens ;) o ja en een Nuova Era Altea Compact (2gr) met Gene brander en een Zenith 65E maler.
Re: Wat drink je nu?
637Hmmm, een half jaar geleden geroosterd (dus 5 maanden over tijd) en op de typische Starbucks manier verbrand, sorry: gebrand..... ik weet het niet hoor.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Wat drink je nu?
638Als je echt iets speciaals wilt proeven raad ik Ethiopische Konga aan, het is een Yirgacheffe maar wel heel bijzonder zoet en fleurig.
Hier vind je meer info erover:
http://caffenation.blogspot.be/2013/02/ ... konga.html
Hier vind je meer info erover:
http://caffenation.blogspot.be/2013/02/ ... konga.html
Londinium-Eureka75e-ECM Giotto-Mazzer Major-Fiorenzato T80-
Re: Wat drink je nu?
639Verbrand...helemaal mee eens. Maar moet je zeggen,dat ik laatst weer bij een koffie speciaal zaak was,waar ze verse koffie bonen hadden van de Golden cofee box(boot).Spironski schreef:Hmmm, een half jaar geleden geroosterd (dus 5 maanden over tijd) en op de typische Starbucks manier verbrand, sorry: gebrand..... ik weet het niet hoor.
Maar echt(ik weet het over smaak valt niet te twisten)dat de verbrande bonen echt beter waren.
En de andere tip,de Konga bonen,ga ik ook proberen.
Al heb ik wel eens hele bloemige koffie gehad,en moet zeggen,is niet mijn ding.
Bedankt voor jullie antwoorden!
Mvg Rob.
Vrouw,twee kinderen en twee kittens ;) o ja en een Nuova Era Altea Compact (2gr) met Gene brander en een Zenith 65E maler.
Re: Wat drink je nu?
640Columbia Los Guayabos van Fascino. Probeer zakje bij mijn bestelling gekregen!
Erg lekker!
Ik vind hem vooral in de cappuccino erg lekker zacht maar wel aanwezig smaken. Lekkere chocolade tonen met een klein tikje karamel door de melk. Op de site staat ook sinaasappel maar dat kon ik er niet uithalen. Vandaag een goede espresso maken.
Zoals ik hem gemaakt heb;
16 gram in 15 grams vst bakje. Brew ratio 50%. Extractie op 94 graden.
Vandaag iets grover malen en nog iets hogerop doseren en extractie op 92 en 1 op 90 graden. Kijken of ik dan in de Espresso wat meer sinaasappel eruit kan halen.
Erg lekker!
Ik vind hem vooral in de cappuccino erg lekker zacht maar wel aanwezig smaken. Lekkere chocolade tonen met een klein tikje karamel door de melk. Op de site staat ook sinaasappel maar dat kon ik er niet uithalen. Vandaag een goede espresso maken.
Zoals ik hem gemaakt heb;
16 gram in 15 grams vst bakje. Brew ratio 50%. Extractie op 94 graden.
Vandaag iets grover malen en nog iets hogerop doseren en extractie op 92 en 1 op 90 graden. Kijken of ik dan in de Espresso wat meer sinaasappel eruit kan halen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’