Vandaag weer de Brasil Yellow Bourbon geroosterd. Dit keer de gegevens eens goed gemeten. Mijn natte vingerwerk gaf terecht commentaar.
Voorverwarmd op 220 C (duurde 3,5 minuten, na 2,5 minuten was de Gene op 200. Blijk ik toch geen Super Gene te hebben....
)
Bonen erin, eindtemperatuur weer een stapje lager ingesteld (235), tijd iets langer (15 minuten). Geforceerd gekoeld.
Alle data zal ik jullie besparen, maar toch enkele gegevens:
0 minuten, 143 graden
2,5 minuten, 200 graden
4 minuten, 220 graden
6 minuten, 235 graden
Roast was iets donkerder dan voorgaande roasts, dus ik ga volgende keer richting 230 als eindtemperatuur.
Eén gebod heb ik vandaag overtreden: "Gij zult geen pas geroosterde bonen gebruiken". Direct een espresso gezet van de vers gebrande bonen (cremalaag van 5 mm !) En het smaakte fantastisch ! Bokkepootje erbij, stoel in het voorjaarszonnetje. Wat kan een mens gelukkig zijn....
Vibiemme Junior 2B, Quamar maler, Gene Cafe, Aillio Bullet R1.