Re: Mijn Europiccola in actie!

102
Nou, daar begint het wel op te lijken. Zit je de boel met opzet te stangen of ben je serieus? Ik kan het in ieder geval niet serieus meer nemen. Net als velen hier heb ik een lange ervaring met verscheidene machines en bonen.

Over smaak valt niet te twisten, maar uit supermarktbonen haal ik geen knappe espresso. Nooit gelukt en gaat niet lukken. Dat mag je pareren met dat ik daarvoor de skills blijkbaar niet heb. Maar ik denk eerder dat het te maken heeft met een ander beeld bij een knappe espresso. Ieder zijn ding.

Re: Mijn Europiccola in actie!

103
dirk020 schreef:
bobbee schreef:Weet je wel wat Frans en Cremalover en ik hebben staan?
Frans en jij wel, dat staat onder jullie berichten maar waar Cremalover het mee doet, geen idee. Ik heb ergens gelezen dat hij een lans brak voor E61 machines dus ga ik ervanuit dat hij zo'n ding heeft staan

Maar èigenlijk zou dat er niet zo toe mogen doen. Want in 't volgende lijstje staat de apparatuur echt niet bovenaan qua importantie:

"Miscela", de blend van de koffie
"Macinazione" de juiste maling
"Macchina" de espresso machine en tenslotte als belangrijkste factor
"Mano", de hand de barista

Dus zou je ook met een E61 met confectie bonen knappe koffie moeten kunnen zetten, daar kan ik echter bij gebrek aan ervaring met dat soort machines geen uitspraak over doen
Mooi om te lezen dat je wel aangeeft dat bonen het belangrijkste zijn en vervolgens daar juist blijkbaar de minste waarde aan hecht door supermarktbonen te nemen. Niet echt geloofwaardig.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Mijn Europiccola in actie!

104
Erik82 schreef:
Mooi om te lezen dat je wel aangeeft dat bonen het belangrijkste zijn en vervolgens daar juist blijkbaar de minste waarde aan hecht door supermarktbonen te nemen. Niet echt geloofwaardig.
Bonen zijn ook onwijs belangrijk alleen stel ik hier dat je met confectiebonen óók een genietbare espresso kan maken in een hevelmachine.
Morgen ga ik weer 's langs bij de brander waar ik voor de zomer Brazil Yellow Bourbon kocht. Stay in tune!
"Verhuizen kost beddestro!"

Re: Mijn Europiccola in actie!

107
Beste mensen,
Er is veel info voor handen over het gebruik van de koelrib. Helaas alleen in combinatie met de Professinonal.
Graag zou ik eens willen weten of er ook Europicola- gebruikers zijn die de koelrib gebruiken? En wat zijn dan jullie ervaringen wat het temperatuur verloop betreft?

Ik zelf vind het een heel gedoe om alles correct te meten terwijl ik de koffie zet.

Groeten Caroline

Re: Mijn Europiccola in actie!

108
De koelrib kan natuurlijk net zo goed op de europic. Is dezelfde groep en overhit net zo makkelijk. Check wel even of je een pre- of postmillenium versie hebt dus met 49 of 51 mm basket en tamper.

Je kunt ook een teflon pakking op maat maken van de juiste dikte.

Verder even zoeken naar de instelling van de pressostaat die je bevalt.

En ik zou een temperatuursticker op je groep plakken.

Overigens kun je de pavoni groep ook snel terugkoelen met een extra filterdrager die je eerst goed koud afspoelt.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs

Re: Mijn Europiccola in actie!

109
Ik heb de koelrib al n poosje. Alleen vooral in de keukenla.
Heb een thermometer aan de zetgroep vastgezet en ga nu maar eens zelf wat ervaring opdoen hoe de temperatuur zich verhoudt tot de verschillende zettijden.

De pressostaat, mmm maar eens uitzoeken waar die zit en wat ik daarmee kan.