Wat is donker?bobbee schreef: ma 15 jan 2018, 11:56Ja hahaha, maar hoe zwart jij je koffiebonen wilt hebben, drinkt niemand hem.cremalover schreef: Is dat zo?
De laatste keer dat ik er de koffie kocht die bekend staat om zijn choco/caramel smaak (Grande Alta) was die zo zuur dat die niet te drinken was.
Bvds heeft er ook nog van mogen genieten.
Maar dat kan incdenteel zijn geweest.Ik kan me nog herinneren dat er hier met de naam Facino gezweept werd.
Fascino brand prima en is goedkoop (maar niet meer naar mijn smaak). Prima bonen om mee te beginnen, daarom raad ik ze nog steeds vaak aan. Ik vergelijk ze met supermarkt koffiebonen waar een startende barista anders naartoe loopt om koffie te kopen, dan is fascino 100x beter. De prijs van fascino koffie houdt de drempel laag en daarbij ook nog de lage verzendkosten. Daarna kan een ieder voor zichzelf bepalen hoever die wilt gaan.
Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk
92Op een foto van de buitenkant is het natuurlijk lastig te beoordelen maar dat ziet er niet bepaald uit als een donkere branding.
De algehele textuur van de bonen indiceren een snelle , intense branding wat zou kunnen betekenen dat bonen wat geblakerd zijn van buiten maar nog behoorlijk licht van binnen.
Een zachte Brazilië bijvoorbeeld zou dan roasty/donker kunnen gaan smaken, maar een kneppelharde Afrikaanse Sidamo kan dan nog steeds licht en fruitig uit de bocht komen.
De algehele textuur van de bonen indiceren een snelle , intense branding wat zou kunnen betekenen dat bonen wat geblakerd zijn van buiten maar nog behoorlijk licht van binnen.
Een zachte Brazilië bijvoorbeeld zou dan roasty/donker kunnen gaan smaken, maar een kneppelharde Afrikaanse Sidamo kan dan nog steeds licht en fruitig uit de bocht komen.
Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk
93Het aardewerk is blauw en ten dele overbelicht dus vermoedelijk zijn de bonen wat donkerder en heeft de camera de belichting tbv de witbalancering wat langer laten duren of de diafragmentatie wat opgerekt om zodoende meer licht langs de kringspier van het sluitingsmechaniek te laten vloeien, om het even heel technisch te zeggen
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk
94Bonen komen van een brander.Mijn gene is al weer enige tijd verkocht.
Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk
95Meen je niet! Welke?cremalover schreef: Bonen komen van een brander.Mijn gene is al weer enige tijd verkocht.
Wel waar voor je geld. "Nu met vliesjes". Beetje als "Appelsientje met vruchtvlees". Dat was toen reden voor een prijsstijging.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk
96Die bonen zien er vrij beroerd gebrand uit inderdaad. Fascino is trouwens best goed als je van donkere brandingen houdt. Qua prijs/kwaliteit niks mis mee. Vooral de espressoblends heb ik vermeden omdat die wel erg donker zijn gebrand daar waar de SO's wat minder donker zijn.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60
Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk
97Dat is toch zo, je houdt toch van donkerdere brandingen? Bij welke brander heb je deze bonen gekocht?cremalover schreef:Bonen komen van een brander.Mijn gene is al weer enige tijd verkocht.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk
98Gisteravond een paar batches met de brander op het gasfornuis gedraaid en met m'n verbeterde koeler een stuk sneller gekoeld.
Peru, mcm grade 1 (HB)
De groene boontjes op m'n foto verzamel kamer geschoten, de AgfaColor Neon had de overhand.
Peru, mcm grade 1 (HB)
De groene boontjes op m'n foto verzamel kamer geschoten, de AgfaColor Neon had de overhand.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk
99Even een update van onze gebruikerservaringen met de Compak E8.... Fantastische machine die een heel acceptabel geluid combineert met gebruiksgemak en constante maling.
Nog geen moment spijt van dat we gekozen hebben voor deze maler
Nog geen moment spijt van dat we gekozen hebben voor deze maler
Espresso gear: Londinium R || Mazzer mini electronic A met SJ schijven & Compak E8 OD on its way