1960
door fransg
Goeie oplossing!
Ik had laatst veel speltenmeel in het deeg, eerst leek mijn desem overleden, zo weinig actie kwam ervan -- wegens dat de roggemeel op was had ik meel van de spelten genomen, ook voor de desem enkele dagen in de koelkast. Uiteindelijk kwam het toch wat in beweging maar tegen de tijd dat ik het de oven in wilde doen was het toch nog meer een flabberig papje dan een elastisch deeg dat popelde om brood te worden dus ik heb het behoedzaam nog wat opgespannen, waarna het toch nog lukte al was het manenzaad meer 'onderhuids' dan 'erop' geworden daardoor.
Ik ga dat speltenmeel dus wat meer vermijden juist.
Gries heb ik ook, maar te grof, meer voor griezenmeelpap dan voor brood. En ik ga dat maar niet na-malen in de koffiemaler om de maalschijven niet te laten schrikken.
Het desem intussen wel weer snel met roggemeel 'opgekalefaterd', dan is het niet zo'n laffe kleffe hap als met die hippe spelten.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino