Re: Het grote broodbaktopic

1955
Ik ben weer terug gegaan naar een broodbakblik voorlopig. Is makkelijker in de broodtrommeltjes van de kinderen te proppen en krijgen ze niet een halve kilo brood per kind mee ;)

@frans, ziet er weer verdomd smakelijk uit.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

1959
Omdat de vrouw liever niks met tarwe eet vandaag spelt/griesmeel 00 meel pittabroodjes gemaakt voor eerste keer. Goed het werden dus xxl gevallen en helaas geen oven rijs. Door de midden gesneden, hierna de binnenkant open gesneden en shoarma erin. Smaak was veel lekkerder dan van de winkel pitta broodjes.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Bijlagen

Re: Het grote broodbaktopic

1960
Goeie oplossing!

Ik had laatst veel speltenmeel in het deeg, eerst leek mijn desem overleden, zo weinig actie kwam ervan -- wegens dat de roggemeel op was had ik meel van de spelten genomen, ook voor de desem enkele dagen in de koelkast. Uiteindelijk kwam het toch wat in beweging maar tegen de tijd dat ik het de oven in wilde doen was het toch nog meer een flabberig papje dan een elastisch deeg dat popelde om brood te worden dus ik heb het behoedzaam nog wat opgespannen, waarna het toch nog lukte al was het manenzaad meer 'onderhuids' dan 'erop' geworden daardoor.

Ik ga dat speltenmeel dus wat meer vermijden juist.

Gries heb ik ook, maar te grof, meer voor griezenmeelpap dan voor brood. En ik ga dat maar niet na-malen in de koffiemaler om de maalschijven niet te laten schrikken.

Het desem intussen wel weer snel met roggemeel 'opgekalefaterd', dan is het niet zo'n laffe kleffe hap als met die hippe spelten.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino