Re: Het grote broodbaktopic

1967
Recept:
400 gr havermeel,
350 gr boekweitmeel,
16-18 gr zout,
1 eetlepel psyliumvezels,
halve theelepel gedroogde gist,
675 ml water.

Eerst meel goed mengen, dan warm water erbij, mengen (eventueel met mixer) tot het een glad geheel is. Minimaal 8 uur (ivm afbreken fitinezuur) laten staan.
Römertopf/braadpan voorverwarmen in de oven.
Brood 1 uur in de oven, op 235 graden met deksel op pan. Na 40 minuten deksel verwijderen (oppassen voor stoom) en afbakken.

Extra opmerkingen:
- volgens mij bevat haver een kleine hoeveelheid gluten dus 100% glutenvrij is het niet
- je kunt zaden etc toevoegen maar pas dan ook de hoeveelheid water aan
- water niet te heet, kan ook gewoon koud zijn
- deeg is behoorlijk vloeibaar en brood is soms wat klef

Overigens maakte ik dit brood gewoon voor de gein; ik heb geen glutenallergie oid. Heb je dat wel dan is voorzichtigheid geboden
Canters Coffee

Re: Het grote broodbaktopic

1969
bedankt voor recept! ga proberen mijn vrouw aan het werk te zetten :) .... wie lekkere koffee wilt moet voor brood zorgen :)
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/