Perfect samengevat, dit ergens makkelijk vindbaar neerzetten bespaart ons vele herhaal-discussies!HanR schreef: ma 28 mar 2022, 07:51 Dat over zin en onzin wil ik nog wel even nuanceren. Voor wie het proeft is het (retentie) van belang. Voor wie het niet proeft, of wie het niet belangrijk genoeg vindt is het geen issue.
Tot slot is het ook van belang voor mensen die er graag bij willen horen.
Te veel propaganda voor single dosing, reageerbuisjes, funnels, roerstaafjes en moeilijke workflows vindt ik in het geval van een beginner geen goed idee.
Het schrikt onnodig af.
Als het je hobby dreigt te worden, komen de vervolgstappen vanzelf. Het leren proeven en het ontwikkelen van smaak en eigen rituelen.
Wie gewoon consistent een fatsoenlijke bak wil zetten heeft genoeg aan redelijke kwaliteit versgebrande bonen, een zo goed mogelijke molen, een aanvaardbare machine en een weegschaaltje.
Re: Eureka Mignon Specialita of Mahlkönig X54
11LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino