
Hoe ben je daar opgekomen en waar heb je hem gekocht?
Ja eigenlijk werd ik actief benaderd of ik hem wilde overnemen van iemand. Had eerder met hem contact gehad over een andere maler, maar dat was hem toen niet geworden voor mij. En nu had hij deze staan en dacht hij aan mij en dat kwam goed uit. De machine komt van een lunchroom die in april gestart was, maar niet de omzet kon krijgen die het nodig had en daarom zijn ze in oktober alweer gesloten.R&B schreef:Tot dit topic had ik nog nooit van die Ceado E37s gehoord.
Hoe ben je daar opgekomen en waar heb je hem gekocht?
Dat laatste is juist zo cool, nagenoeg geen retentie. Misschien 1 gram, maar de ruimte om de schijven zijn na malen steeds mooi leeg en de chute is 1 pijpje die naar beneden loopt en daardoor blijft daar ook niets hangen. Er is dusdanig weinig retentie, dat ik er niet naar omkijk bij het zetten van koffie, ook niet de volgende ochtend bij wijze van.lmg475 schreef:Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar dat wil natuurlijk niets zeggen. Ziet er wel mooi uit. Op verschillende sites zijn ze heel lovend over deze maler. Ze zijn ook te koop met een kleine hopper, zal dan ook wel apart verkrijgbaar zijn. Hoe zit het trouwens met de retentie van deze molen?
Ik zal thuis nog eens een mooiere foto plaatsen met de machine en maler erbij. Maar dat is meer voor het pats hoekje dat hier ook ergens op het forum is.fransg schreef:Prachtig!!
Mooi ding.. ik heb 'em eens ge-googled en 'wholelattelove' op youtube heeft er een positieve review over. Ziet er zeer robust uit. Ben zelf dit jaar ook begonnen met de espresso/cappuccino hobby... maar heb nog geen upgrade stressNomad schreef:Heb de Ceado nu even staan en het is toch wel echt een heerlijke machine. Niet foutloos, maar dichterbij mijn ideale maler ben ik nog niet geweest. En dat geeft ook wel een stukje rust. Ben echt tevreden voor een keer en ik hobbel nu naar de keuken, maak een cappuccino en ga weer aan het werk. Als ik zie hoe ik begon, dan stond ik in de keuken, maakte een hele nare espresso, gooide hem weg, maakte opnieuw een, gooide die weer weg...en een uur later kwam ik uit de keuken, zonder espresso maar met een halve kilo aan bonen minder. De laatste (drinkbare) espresso had ik al op in de keuken en ik ga maar weer aan het werk. Met de Vibiemme ging het al een stuk beter dan met de Quick 820, die laatste kon ik echt niet wijs mee worden. De vibiemme ging eigenlijk top voor espresso, maar cappuccino kostte nogal wat water (flushen om de boiler sneller af te coolen) en wat tijd.
Het is best een strijd geweest, maar ik ben nu gewoon lekker aan het genieten van de koffie, ipv met machines aan het vechten. En elke week bestel ik een andere boon om te proberen.
Gaat hier stiekem best een hoop bonen erdoor, afgelopen weken een kilo per week. Ik ben daar zelf voor 50% verantwoordelijk voor, de andere 50% is toch een hoop bezoek afgelopen tijd. Dus vandaag komt 3 kilo van gebrand.nl aan als goed is. En ik ga weer eens wat meer testen met invriezen. Afgelopen weken geprobeerd en het invriezen bevalt eigenlijk best goed...de smaak wordt iets anders dan die echt verse boon, maar ik vind het gemak wel opwegen tegen die kleine smaak verandering. Altijd boontjes in huis
Die upgrade is zeker de moeite waard om te doen, het geld meer dan waard. NIet alleen in maalsnelheid, maar ook de kwaliteit van het maalsel wordt beter.mischa1975 schreef:Mooi ding.. ik heb 'em eens ge-googled en 'wholelattelove' op youtube heeft er een positieve review over. Ziet er zeer robust uit. Ben zelf dit jaar ook begonnen met de espresso/cappuccino hobby... maar heb nog geen upgrade stressNomad schreef:Heb de Ceado nu even staan en het is toch wel echt een heerlijke machine. Niet foutloos, maar dichterbij mijn ideale maler ben ik nog niet geweest. En dat geeft ook wel een stukje rust. Ben echt tevreden voor een keer en ik hobbel nu naar de keuken, maak een cappuccino en ga weer aan het werk. Als ik zie hoe ik begon, dan stond ik in de keuken, maakte een hele nare espresso, gooide hem weg, maakte opnieuw een, gooide die weer weg...en een uur later kwam ik uit de keuken, zonder espresso maar met een halve kilo aan bonen minder. De laatste (drinkbare) espresso had ik al op in de keuken en ik ga maar weer aan het werk. Met de Vibiemme ging het al een stuk beter dan met de Quick 820, die laatste kon ik echt niet wijs mee worden. De vibiemme ging eigenlijk top voor espresso, maar cappuccino kostte nogal wat water (flushen om de boiler sneller af te coolen) en wat tijd.
Het is best een strijd geweest, maar ik ben nu gewoon lekker aan het genieten van de koffie, ipv met machines aan het vechten. En elke week bestel ik een andere boon om te proberen.
Gaat hier stiekem best een hoop bonen erdoor, afgelopen weken een kilo per week. Ik ben daar zelf voor 50% verantwoordelijk voor, de andere 50% is toch een hoop bezoek afgelopen tijd. Dus vandaag komt 3 kilo van gebrand.nl aan als goed is. En ik ga weer eens wat meer testen met invriezen. Afgelopen weken geprobeerd en het invriezen bevalt eigenlijk best goed...de smaak wordt iets anders dan die echt verse boon, maar ik vind het gemak wel opwegen tegen die kleine smaak verandering. Altijd boontjes in huisToch leuk om dit soort dingen te bekijken! Heb zelf de mini E (bij Kafko gekocht).. en hij raadde me aan om eerst maar eens de standaard 'burrs' te gebruiken... heb ze nog altijd - maar zie de SJ burrs toch echt als een volgende (en relatief goedkope) upgrade.
Terug naar “Leuk en interessant”