De Malabar heeft de neiging om flink statisch te zijn maar dat valt mij reuze mee bij deze.
Kan hem iedereen aanraden.

Jaah klein beetje statisch issie wel, maar dat mag de pret bij het drinken van deze topper niet drukken. Niet bij iedereen even populair, maar het Blow-balg ding geval op de Eureka SD zorgt er wel aardig voor dat dat laatste beetje "poeder" ook fijn mee komt bij elke maalronde.bobbee schreef: wo 16 mar 2022, 10:48 Ik noemde hem net al even. De Malabar van Hoofdkwartier. Echt ontzettend lekker, in de melk helemaal een feestje!
De Malabar heeft de neiging om flink statisch te zijn maar dat valt mij reuze mee bij deze.
Kan hem iedereen aanraden.
Precies dat is waarom ik geen koffie bij Keen meer koop. Je moet ze overigens wel langer laten rusten dan normaal. 10 dagen normaal maar gebrand op een Loring duurt het langer voor ze op smaak zijn. 14 tot dagen gemiddeld.Ypuh schreef:Hebben jullie ook dat je smaken in fases gaan? Na de laatste 4-5 kg bijna alleen maar zurige bonen (ethipië) geprobeerd te hebben, ben ik daar nu wel even klaar mee.
Drink nu de bonen van KEEN; zien er mooi gebrand uit en hebben ook uitgesproken zurige smaken. Verder is de koffie vrij dun waar ik een voorkeur heb voor iets meer body. Niet zo lekker/complex qua smaken als die van DutchBarista, maar ook geen afrader. Wat dat betreft vind ik ze met €35-40 per kilo wel vrij duur voor wat je krijgt (de bonen van Bocca vind ik minstens net zo lekker).
Een "Panama Boquete" klinkt erg mooi. Dat moet wel goed smaken. Zou ook een mooie naam voor een Rapper zijn.fransg schreef:Panama Boquete
(Groen van Hoofdkwartier)
Ja, hoe zou die rapper eruit zien? Een gevaarlijke dikzak met zo'n mitrailleur waar Amerikanen graag hele dorpskernen mee omleggen thuis? Of een kleine magere zenuwenlijer die goed kan dansen?gilleko B. schreef: do 17 mar 2022, 12:26Een "Panama Boquete" klinkt erg mooi. Dat moet wel goed smaken. Zou ook een mooie naam voor een Rapper zijn.fransg schreef:Panama Boquete
(Groen van Hoofdkwartier)
0EABBCD8-6F1E-49E3-AEDA-7B4F7A99759F.jpeg
Aan de rand van UNESCO werelderfgoed “La Amistad International Park” en tegen de grens van Costa Rica ligt deze grote koffie plantage. De in 1978 door don Fernando Eleta opgerichte Hacienda Eleta was oorspronkelijk bedoeld voor veeteelt. In 1995 werd de transitie naar koffie gemaakt en in 1998 was de eerste export naar Europa, inmiddels wordt er op bijna 400 hectare uitsluitend specialty coffee van hoge kwaliteit geproduceerd.
De koffie is lekker explosief van smaak, de vulkanische grond draagt hier aan bij, denk maar aan een mooie Sumatra.
De geur van de vers gemalen bonen is overladen met overweldigende chocoladetonen met krudige ondertonen.
Het is een koffie met een mooi sappig mondgevoel en stevige body. De chocoladetonen worden met hinten van tropisch fruit in de afdronk goed gebalanceerd is.
Land Panama
Regio Boquete
Microregio Chiriquí, Piedro de Candela
Verwerking Fully Washed
Oogstseizoen 2021
Variëteit Bourbon, Catuai, Caturra
Plantage Hacienda Eleta
Producent Fernando Eleta Almaran (oprichter)
Organisatie Bijdendijk
ICO 29/90/07
Smaakomschrijving Goed gebalanceerde koffie, met chocolade en specerijen.