Die crunchy korst is na het bakken zo lekker. Bak je ze opnieuw op de volgende dag weer op?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3662Nee.Gewoon opeten.Had er drie willen bakken maar die yoghurt maakte het zo'n klef zooitje dat iker meel bij heb moeten doen.gilleko B. schreef: zo 14 feb 2021, 13:42 Die crunchy korst is na het bakken zo lekker. Bak je ze opnieuw op de volgende dag weer op?
Weer niks gewogen maar alles bij mekaar gepleurd
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3663Bij mij rijzen ze tot nu toe nog te weinig. Dat moet ik wat beter onder de knie krijgen.
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3664Niet zo lang geleden was dat ook bij mij zo. Van die platte pannekoeken. Ik beschik nu over een goede basisstarter die ik in een pot in de koelkast bewaar. Avondje tevoren 20 gr van eruit, dan 5 delen meel en 5 delen water. De volgende ochtend actief desem. Verhouding brood maken dan is desemstarter 1 op 2 delen water en 3 delen meel. Ik zelf mix het even, dan 1 uur autolyse. Dan 20,minuten in de mixer (na 10 minuten voeg ik zout toe) Vervolgens 3 uren 2 keer per uur stretch en fold. Dan in een glazen afsluitbare rechthoekige glazen bak in de ijskast. De volgende ochtend eruit, bak legen mbv kunststof deegschraper. Ik maak er dan een plat tapijt van (gaat goed als de gluten zich goed hebben gevormd). Dan 4 hoeken naar binnen vouwen en trek en rol een stukje. Dan zijkant stukje naar binnen en trek en rol. Is dat gebeurd dan opbollen en op spanning brengen. Maar ga binnenkort de " pleur bij elkaar" systematiek van Cremalover proberen. De laatste tijd heb ik T65 Frans meel gebruikt. Heb nu ook rogge en spelt. Ga daar binnenkort mee aanklooien. Daarna aan de espresso. Zie dat je een R58 hebt. Kan niet misgaan daarmee. Succes.Joste schreef:Bij mij rijzen ze tot nu toe nog te weinig. Dat moet ik wat beter onder de knie krijgen.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3665Dank voor je adviezen Gilleko. Ik denk dat mijn moederdesem al wel in orde is. Maar verder moet ik nog het nodige leren en ervaring opdoen.
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3666LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3667LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3668ja die gluten......fransg schreef:
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3669LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3670Dat kan ook nog...geroosterde gluten
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon