Thanks! Dat lukte hier ook nooit echt, tot ik eens heb uitgezocht hoeveel meel / deeg je moet gebruiken op basis van inhoud broodbus. Zie daarvoor: https://broodsmakelijk.nl/hoe-groot-bak ... el-of-deegbobbee schreef:Supermooie busbroden! Hoe krijg je die zo mooi luchtig met de kap erop?
Wat is het gewicht van het deeg?
Dit bruine brood is gebakken in een bus van 2,5L (bus gevuld met water op een weegschaal). Meelgewicht is dan dus: 2500/3,7=675.
Het recept (https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... d.html?m=1) heb ik vervolgens omgerekend om op een meelgewicht van 675g te komen. Recept bevat origineel 500g meel, dus heb alle ingrediënten vermenigvuldigd met 1,35 (675/500).
Ten slotte de broden de eerste 15 minuten gebakken met stoom (staat niet in het recept) op 220grd. Vervolgens nog ong 30 min op 165 graden tot kerntemp 96 graden was (stuk langer dan in recept, waarschijnlijk vanwege hogere gewicht).