

Leuk! De rode Moka flor heb ik een tijdje terug ook gehad. Was lekker! Ben benieuwd naar wat je van de rest vindt.Hk87 schreef:Italiaanse proefpakket binnen van espresso international en de timing kon niet beter. Laatste beetje Dutch Barista gisteren erdoorheen dus gelijk begonnen met de grijze mocambo. Die is ook als eerste gebrand, twee maanden geleden.
Ik heb 250grams zakjes gehaald om zoveel mogelijk verschillende te proberen.
Deze van mocambo heeft mij al meteen verrast. Lekker romig vol, zoetig en veel crema. Wat een heerlijke koffie zeg ontzettend goed in balans.
Met deze van mocambo valt dat best mee. Ik zou zeggen vergelijkbaar ongeveer met een dark roast van bijvoorbeeld het hoofdkwartier. Niet dat het olieachtig is geworden.bobbee schreef: ma 22 jan 2024, 21:23 Zijn de bonen erg donker gebrand? Leuk project van jullie. Als ze nog iets verser waren geweest was het misschien nog lekkerder geweest?
Allerlei ratio’s geprobeerd. Van 1:2 (16 gram in 32 uit) tot 1:3,75 (16 gram in 60 uit) want deze laatste ratio staat genoemd als aanbeveling op de achterkant van de verpakking. Ook verschillende filterbakjes geprobeerd maar ik kreeg hem niet goed op smaak.Hk87 schreef:Die blauwe gaat als eerst volgende erin, ook bijna 2 maanden geleden gebrand. Hoeveel gram deed jij erin ?
Ik hou bij deze mocambo nu 14 gram aan en kan echt bijna niet stoppen met drinken![]()
Ik wou eigenlijk ook de gouden van mocambo maar die was niet leverbaar in 250gram.
En ook helaas niet voor cafe newyork en diemme, die wou ik eigenlijk ook heel graag proberen.
Ik had een heel tijd terug een keer Segafredo uit de supermarkt geprobeerd. Dat had ik nog over van toen ik nog een volautomatische had.bobbee schreef: ma 22 jan 2024, 22:45 Dat valt inderdaad mee voor Italian Roast. Beter!
Ik weet niet of je een naked portafilter gebruikt maar aan de extractie kun je vaak wel merken wanneer koffie ouder is. De doorloop gaat een stuk sneller en de smaak is daardoor minder zacht en romig. Dat is wat ik dan denk te proeven. Maar goed, dat is allemaal persoonlijk ook.
Succes met de proeverij!