
Op coffegeek zijn er wel een aantal topics over te vinden. Er wordt o.a. geadviseerd om snelkookrijst te gebuiken, omdat deze zachter zou zijn dan gewone rijst.
Zie bijv. Grindz versus rijst en dit topic
Het lijkt er op dat het niet de snelkook rijst is die wij kennenNo no no !!!! Sorry Craig, you and I are usually on the same page, but not here. Uncle Ben's is in no way like Minute Rice. Uncle Ben's is softer than regular rice but only a little. In fact Uncle Bens is cooked only enough to soften it up so that it will absorb the oils they add. and to reduce the starch. Yes there is added oil. This makes Uncle Bens much easier to cook properly and why it is called "converted" but it makes it much worse to use on your grinder than even Regular. Don't get me wrong I was a pro chef for years and we swore by UB's, just not for our Mazzers. For those we kept a big box of Minute Rice that lasted about a year.
Minute Rice, on the other hand is an entirely different and completely unnatural animal. It is rice that is fully cooked, then dried, then ground into a paste, then formed into rice shaped nuggets then oven baked and THEN freeze dried to remove any vestige of water or oil. This is why minute rice cooks in a minute. It almost instantly sucks up the water necessary to rehydrate.
Volgens mij is het juist precies de snelkookrijst die wij kennen!Het lijkt er op dat het niet de snelkook rijst is die wij kennen
Onze rijst is toch gewone rijst maar dan voorgekookt en niet bewerkt en dan in een rijstkorrel vorm geperst.Spironski schreef:Volgens mij is het juist precies de snelkookrijst die wij kennen!Het lijkt er op dat het niet de snelkook rijst is die wij kennen
Misschien ook wel eens leuk voor een proefpanel... sturen wij je een zakje rijst toe, gooien jullie het in je molen... vrijwilligers?Bas schreef:Haha, ik ben ook geen rijst expert, maar heeft iemand het al eens geprobeerd?
Terug naar “Koffiemolens & malers”