Re: COVID-19 & de koffiewereld
341Goed om te horen we tigers!
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Zeker goede vraag.Als je kijkt naar het aantal dodelijke slachtoffers in landen waar amper maatregelen worden genomen (Scandinavie), versus bv Nederland, dan kun je je afvragen of we hier de juiste dingen doen.
Superfijn!we tigers schreef:Dit vind ik een sterke zin.
Een positieve noot:
Mijn reukvermogen is behoorlijk terug gekomen! Nog niet helemaal, maar het is niet meer zo verstoord dat het anders ruikt en ik merkte dat ik vanochtend echt weer even intens genoot van mijn cappuccino. De weg naar herstel is best lang maar ik ben op weg.
Jeetje! Ik ga volgende week weer (tis soort van om de hoek bij ons ). Lopen wij elkaar niet tegen het nakende lijf Frans....fransg schreef: di 17 nov 2020, 09:19 Heel verstandig dat je zelf goeie beschermingsmaatregelen neemt.
Gister in de sauna (Thermen, boven op de Soesterberg) hield iedereen goed afstand. Ik vind het zo prettiger, veel minder mensen, en in de sauna-ruimtes mag je alleen op bepaalde plekken zitten, de rest moet vrij blijven. Niet van die zweetsoppende vetlijven vlakbij me. Het restaurant was dicht en je kon wel een soort lunchpakket krijgen dat je dan ergens discreet kon oppeuzelen.
Ach jee, jij ook al....we tigers schreef: di 17 nov 2020, 09:40Dit vind ik een sterke zin.
Een positieve noot:
Mijn reukvermogen is behoorlijk terug gekomen! Nog niet helemaal, maar het is niet meer zo verstoord dat het anders ruikt en ik merkte dat ik vanochtend echt weer even intens genoot van mijn cappuccino. De weg naar herstel is best lang maar ik ben op weg.
Oh, "pas" sinds deze maand?!?! geintjewe tigers schreef: ma 02 nov 2020, 15:46 Ik ben ruim drie weken geleden ziek geworden. Covid. Een paar dagen later mijn vrouw ook. Gelukkig de kinderen niets. We werken allebei in het voortgezet onderwijs en het voelde een beetje als iets onvermijdelijks. Ik heb bizar voorzichtig gedaan met mondkapjes, gezichtsscherm, gels en vooral afstand proberen te houden. Maar met 1100 pubers om je heen die zich nergens wat van aantrekken werd het onwijs lastig.
We hebben allebei ons reukvermogen verloren. Ik heb nog wel smaak, maar smaak alleen is geen hol aan. De geur is daarin zo belangrijk. Het is de laatste paar dagen een heel klein beetje terug aan het komen. Maar in flarden en op een gekke manier. Vorige week smaakte de koffie heel raar. Dat is inmiddels nu weer anders, maar het blijft een beetje gek. Bij mijn vrouw is het nog niet terug aan het komen.
Ik heb vanochtend weer voor het eerst lesgegeven. Nog vanuit huis via de digitale middelen. Het viel me wel een beetje tegen; na de eerste les zat ik even naar lucht te happen, maar het begin is er. Vorige week heb ik voor het eerst sinds Covid weer koffie gebrand. De lol is wel een beetje uit de hobby gemept door de ziekte. Wat ik zei, het is weer wat aan het terug komen, dus ik hoop op herstel. Ik ben wel veel meer op mondgevoel gaan letten bij de espresso; dat is wel een interessante ontwikkeling.
Grappig!pichichi schreef: wo 18 nov 2020, 23:17 Jeetje! Ik ga volgende week weer (tis soort van om de hoek bij ons ). Lopen wij elkaar niet tegen het nakende lijf Frans....
Ja heel behoorlijk. Een flesje frisdrank, een smoothie naar keuze in een flesje, een dubbele wrap (die nam ik, lekker) of sandwiches, een muesli-reep, dat was het geloof ik.
Had best gekund, maar ik at het lunchpakket in de stille ruimte met waterbedden, waar ik de meeste tijd vrijwel alleen lag dus niemand stoorde zich aan het voorzichtig geknisper van mijn pakketje.pichichi schreef: wo 18 nov 2020, 23:17Stiekem nog wat staan peuzelen bij de lockers, en zo ja, lukt dat?
Bij mijn vriendin heb ik een Mypressi en in kleine Marmite-potjes heb ik doses maalsel dus ik ging reeds tevreden op pad. Op de Soesterberg hadden ze wel koffie, maar dan uit van die volautomaten dus dat is kansarm, ik had er nog wel zin in maar heb jasmijnthee genomen.pichichi schreef: wo 18 nov 2020, 23:17Allerbelangrijkste vraag: hoe ben je aan je koffiegerief gekomen??
Misschien had ik het moeten proberen!pichichi schreef: wo 18 nov 2020, 23:17De koffie is daar natuurlijk voor verbetering vatbaar edoch maakt de nood soms toch een deugd.
dat is goed nieuws!pichichi schreef: wo 18 nov 2020, 23:26 Inderdaad, dat mondgevoel en de smaak, hoe saai ook. Ik ben er noodgedwongen nóg meer mee bezig gegaan en weet me daarmee aan de cupping tafel op het werk steeds beter staande te houden. Ik doe sowieso weer mee aan NK Cup Tasting (als editie in maart wel doorgaat), had me al ingeschreven. Maar ik ga hoe dan ook een poging doen, al is het maar met smaken en zonder reuk. (Want - geheimpje -, hoe verder je komt, des te meer het om nuances in nasmaak, mondgevoel e.d. gaat)
Terug naar “Leuk en interessant”