Huh? Hoe kun je aan het gewicht weten dat ik fijn maal? Meestal zit ik op een verhouding van 1:2-1:2.5 in 25-30 seconden. 1:2.5 in 17 seconden was wat te snel. Had de temperatuur wel iets hoger, dus dat heeft het waarschijnlijk beter gemaakt.ronald22 schreef: zo 19 sep 2021, 13:11Als je al op 18/45 zit dan zit je al behoorlijk fijn te malen en dat het verschil tussen bitter en zoet niet meer te onderscheiden zijn.Nootmuskaatje schreef: vr 17 sep 2021, 21:44 Een natural process Colombiaanse boon van de wat meer lokale Blommers uit Nijmegen. Mijn eerste natural process, ben er nog niet zo uit of ik het wat vind. Het was best lekker en apart, maar of ik dat zie zitten om dagenlang achter elkaar te drinken betwijfel ik. Was wel 18 in/45 out in 17s op 95 graden, moet een stuk fijner dan m'n vorige lichte roast van het Hoofdkwartier gaan malen. Morgen iets fijner zetten en kijken hoe dat bevalt, al vond ik het qua zuurtjes en bitterheid wel gebalanceerd proeven.
IMG_20210917_211424.jpgIMG_20210917_211129~2.jpg
Heb het een click of 3 fijner gezet met 18/40 in 25s, bevalt al een stuk beter. Ik vind het als espresso niet zo geweldig, maar als cappucino is het heerlijk