Re: Kopi Deva - weer een nieuwe single dose maler

134

fuel schreef:
B003 schreef: za 20 nov 2021, 18:34 Ik vind het een geslaagd ontwerp. Moet wel iets onder om je piston op te kunnen leggen, zo een houder van ECM bijvoorbeeld.

Verstuurd vanaf mijn SM-G996B met Tapatalk
Een piston drager ;) moet je er los bijkopen en kan in elke maat filterdrager/portafilter. 58, 54 etc
Dat zag ik net ook, maar nu is er ook een doping cup met houder, dat werkt vast ook prima.
Ben zo benieuwd hoe goed hij maalt, als ik dat zo mag noemen. (Wil niet nog meer mensen vermoeien natuurlijk).



Re: Kopi Deva - weer een nieuwe single dose maler

139
Trekt de maler de SSP MP burrs motorisch niet?

Je kan er ipv Italmill altijd nog de 'Eureka XL burrs' in doen. Dan heb je een mooiere versie van de Eureka Mignon Oro Sinlge Dose. En wel wat fraaiere schijven dan Italmill als je het mij vraagt.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs

Re: Kopi Deva - weer een nieuwe single dose maler

140
bvds schreef: zo 21 nov 2021, 12:25 Trekt de maler de SSP MP burrs motorisch niet?

Je kan er ipv Italmill altijd nog de 'Eureka XL burrs' in doen. Dan heb je een mooiere versie van de Eureka Mignon Oro Sinlge Dose. En wel wat fraaiere schijven dan Italmill als je het mij vraagt.
Goede tip om inderdaad te proberen wat betreft de XL burrs van Eureka.

nee dat is niet het probleem.

High Uniformity (Red Speed):

When installed in the Deva, the SSP High Uniformity (Red Speed) burrs are suitable for all brew methods.

Grinding speed will increase (for espresso) compared to stock burrs:

- increased from 0.3 gram/s to 0.35 gram/s @ 400 RPM

- increased from 0.5 gram/s to 0.57 gram/s @ 800 RPM

Battery life will decrease from 3kg to 2kg per charge (primarily for finer grinding such as espresso)

Multipurpose (Red Speed or Silver Knight):

When installed in the Deva, the SSP Multipurpose (Red Speed or Silver Knight) burrs are suitable for brew methods that require coarser grind settings. We do not recommend them for espresso. In testing, we have found that the minimum vertical spacing between the burrs needs to be 270 microns. At vertical spacings smaller than this, the beans will not pass through the burrs.

The grind speed will depend on the grind setting (between 0.3 and 0.4 gram/s @ 400 RPM ).

The battery life will also depend on the grind setting (2kg @ 270 micron vertical burr spacing, 3.8kg @ 470 micron vertical burrs spacing).
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU