Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4742
Ik heb gisteren voor de 3e keer een tweetal zuurdesem broden gemaakt volgens https://www.theperfectloaf.com/beginner ... ump-target.
Ze worden steeds beter qua ovenspring en luchtigheid. Eentje had wel erg grote gaten. De smaak is goed. De volgende wordt eentje zonder roggemeel.

Bedankt allen in dit topic voor het aansteken, ik heb er wéér een hobby bij :)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Profitec Pro 700 | Eureka Mignon XL

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4748
trabuca schreef: zo 20 mar 2022, 15:18 Ik heb gisteren voor de 3e keer een tweetal zuurdesem broden gemaakt volgens https://www.theperfectloaf.com/beginner ... ump-target.
Ze worden steeds beter qua ovenspring en luchtigheid. Eentje had wel erg grote gaten. De smaak is goed. De volgende wordt eentje zonder roggemeel.

Bedankt allen in dit topic voor het aansteken, ik heb er wéér een hobby bij :)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bizar zulke mooie broden zeker als je net beginner bent...ik heb t inmiddels alweer opgegeven (geen tijd op t moment) maar nooit zulk luchtig brood weten te fabriceren. Je wakkert de behoefte om t weer op te pakken wel aan...maja dan eerst weer een starter maken
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4749
Bedankt voor de complimenten. De eerste zag er ook nog niet zo uit, die was een stuk platter. De starter was toen ook nog maar een weekje oud en minder actief. Als ik hem nu uit de koelkast haal kan ik hem 2x per dag gaan voeden want het is een hongerig beestje:)

Ik kom eigenlijk alleen op vrijdag toe aan de voorbereiding en zaterdag ochtend bak ik dan twee broden. Die halen de zondag middag amper:) prima ritme.

Profitec Pro 700 | Eureka Mignon XL