Re: Tia Maria

3
Ik heb het in een restaurant wel eens gekregen als digestief, was inderdaad ook iets op jeneverbasis, met kandij- of basterdsuiker, koffiebonen en allicht enkele specerijen. Naar mijn smaak iets te zoet, maar het was wel lekker.

Re: Tia Maria

4
Ik heb ooit zoiets dergelijks gemaakt. (Ik heb nog nooit Tia Maria geproefd).
Maar dit is mijn recept voor koffielikeur

1 fles/bokaal (inhoud 1 liter)
280gr donkere basterdsuiker
30gr koffiebonen
2 gekneusde kardemompeultjes
1 vanillestok (opengesneden en uitgeschraapt)

Alles in de fles/bokaal doen, aanvullen met jonge jenever tot de fles/bokaal vol is. Zes weken laten trekken op een donkere koele plaats. Regelmatig schudden.
Na 6 weken en als alle suiker is opgelost, door een filter gieten
IJs en ijskoud opdienen (bij voorkeur uit de diepvries)

Re: Tia Maria

5
CafeSolo schreef:Ik heb ooit zoiets dergelijks gemaakt. (Ik heb nog nooit Tia Maria geproefd).
Maar dit is mijn recept voor koffielikeur

1 fles/bokaal (inhoud 1 liter)
280gr donkere basterdsuiker
30gr koffiebonen
2 gekneusde kardemompeultjes
1 vanillestok (opengesneden en uitgeschraapt)

Alles in de fles/bokaal doen, aanvullen met jonge jenever tot de fles/bokaal vol is. Zes weken laten trekken op een donkere koele plaats. Regelmatig schudden.
Na 6 weken en als alle suiker is opgelost, door een filter gieten
IJs en ijskoud opdienen (bij voorkeur uit de diepvries)
Nou, daar gaat ie. Wordt vervolgd over 6 weken.

[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/202301 ... ed0431.jpg[/IMG]