Vanmiddag heb ik homemade Tia Maria geproefd. Op basis van goede koffiebonen. Lekker!!
Iemand hier ervaring mee, in de zin van zelf ‘gebrouwen ‘?
Re: Tia Maria
2Jazeker.
Lang geleden in een oude cola fles gemaakt.
Op basis van jenever en kandijsuiker
Wat voor bonen geen idee meer helaas
Lang geleden in een oude cola fles gemaakt.
Op basis van jenever en kandijsuiker
Wat voor bonen geen idee meer helaas
Re: Tia Maria
3Ik heb het in een restaurant wel eens gekregen als digestief, was inderdaad ook iets op jeneverbasis, met kandij- of basterdsuiker, koffiebonen en allicht enkele specerijen. Naar mijn smaak iets te zoet, maar het was wel lekker.
Re: Tia Maria
4Ik heb ooit zoiets dergelijks gemaakt. (Ik heb nog nooit Tia Maria geproefd).
Maar dit is mijn recept voor koffielikeur
1 fles/bokaal (inhoud 1 liter)
280gr donkere basterdsuiker
30gr koffiebonen
2 gekneusde kardemompeultjes
1 vanillestok (opengesneden en uitgeschraapt)
Alles in de fles/bokaal doen, aanvullen met jonge jenever tot de fles/bokaal vol is. Zes weken laten trekken op een donkere koele plaats. Regelmatig schudden.
Na 6 weken en als alle suiker is opgelost, door een filter gieten
IJs en ijskoud opdienen (bij voorkeur uit de diepvries)
Maar dit is mijn recept voor koffielikeur
1 fles/bokaal (inhoud 1 liter)
280gr donkere basterdsuiker
30gr koffiebonen
2 gekneusde kardemompeultjes
1 vanillestok (opengesneden en uitgeschraapt)
Alles in de fles/bokaal doen, aanvullen met jonge jenever tot de fles/bokaal vol is. Zes weken laten trekken op een donkere koele plaats. Regelmatig schudden.
Na 6 weken en als alle suiker is opgelost, door een filter gieten
IJs en ijskoud opdienen (bij voorkeur uit de diepvries)
Re: Tia Maria
5Nou, daar gaat ie. Wordt vervolgd over 6 weken.CafeSolo schreef:Ik heb ooit zoiets dergelijks gemaakt. (Ik heb nog nooit Tia Maria geproefd).
Maar dit is mijn recept voor koffielikeur
1 fles/bokaal (inhoud 1 liter)
280gr donkere basterdsuiker
30gr koffiebonen
2 gekneusde kardemompeultjes
1 vanillestok (opengesneden en uitgeschraapt)
Alles in de fles/bokaal doen, aanvullen met jonge jenever tot de fles/bokaal vol is. Zes weken laten trekken op een donkere koele plaats. Regelmatig schudden.
Na 6 weken en als alle suiker is opgelost, door een filter gieten
IJs en ijskoud opdienen (bij voorkeur uit de diepvries)
[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/202301 ... ed0431.jpg[/IMG]