Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5801
bobbee schreef:Zo'n pizzasteen vind ik niet goed werken in een oven, duurt lang eer hij op temperatuur is en voegt niet veel meer toe dan een gietijzeren pan die veel beter de warmte vasthoudt. Ik kreeg vaak niet knapperige bodem op een pizzasteen.

In mijn pizzaoven is het een must voor een goede pizzabodem maar die is onder de steen gemeten 450c, dat haal je niet met een gewone oven.

Mijn ongevraagde advies, de gietijzeren pan.
Afbeelding
Dankjewel! Ik hou het inderdaad voorlopig bij de pan. Experimenteren komt later wel een keer.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5804
bobbee schreef:Brood in een (gietijzeren) pan met deksel en vocht erin de eerste 20 a 30 min bakken en vervolgens de deksel eraf om de korst te vormen creëert meer oven rijs en daardoor een luchtiger brood.
Het zijn keuzes maar het resultaat is er wel naar.
Vocht erin? Als in een bakje water in de pan zetten? Of bedoel je dat je het vocht uit het deeg in de pan houdt doordat je de deksel op de pan doet?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5810
Joste schreef: wo 23 aug 2023, 12:31
fransg schreef:Dank! Ze gaan lekker de laatste tijd, min of meer zelfde routine, nachtje in de koelkast, bij wakker worden oven aan, hup klaar.
Dat is dan de tweede rijs, in de koelkast?
Ik doe niet aan eerste rijs, tweede rijs en die moeilijke dingen.

Gewoon desem en meel en melk in de knedert, poosje kneden, na tijdje zout er bij en weer wat kneden, eventueel nog een keer als ik het niet vergeet en dan er een bol van maken, bloem erover, een korte drol van rollen, in de vorm, vershoudfolie eromheen, in de koelkast, volgende ochtend oven aan, even later denk ik "hm ik ruik brand, oh ja de oven is heet" en dan gaat het deeg uit de vorm, paar snedes erin met een aardappelschilmesje, in de oven op de plaat, wekker op 36min, klaar
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino