omeCo schreef: za 09 sep 2023, 08:34
En? Was het gelukt?
Ja, het bakken is gelukt. De smaak is prima, het is stevig met een goede bite (hoe schrijf je dat?), niet klef en de korst is niet te hard.
Alhoewel mijn vrouw de smaak wat te pittig vond. We denken dat dat komt door het zwarte sesamzaad dat we gebruiken in plaats van het 'blonde' sesamzaad. Ik vind dat wel lekker.
Van de week het tweede brood al gemaakt. Nu met een dubbele hoeveelheid van alles.
Dat was dus te veel.
Het gemengde deeg dat ik 's avonds klaar had gemaakt had ik in de mengkom gelaten en die paste net in de hooimadam. De volgende ochtend zaten er echter drie scheuren in de plastic mengkom. Had het deeg, dat toch in de hooimadam 'werkt', de druk opgevoerd?
Wat ook op viel was dat ik meer water nodig had in plaats van de 800 ml. Ik denk dat er wel 1100 ml in ging. Vandaag wordt daarvan de eerste snede geproefd.