Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5888
Gisteravond weer een Tibetaans gerstebrood gemaakt.
350 gram geroosterde gerstemeel,
100 gramsesamzaad,
8 gramzout,
38 gram olijfolie en ongeveer
550 gram kokend water.
Zo ziet een plak er na het bakken (in een taartbakvorm) van een uur op 200 - 220 graden in een heteluchtoven eruit.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Bijlagen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5890
bobbee schreef: ma 25 sep 2023, 15:22 Smaakt het lekker? Beetje zwaar brood?
Ja, ik vind het heerlijk en het is inderdaad een zwaar brood en dat vind ik ook prettig. En gerstebrood is lekker, weer eens iets anders. Jammer dat er zoveel gluten in zitten anders zou ik er meer van eten. Ik kan maximaal een half sneetje per dag hebben (ca. 65 gram), als ik daarnaast ook een dikke snede van mijn glutenarm brood eet. Daar zit op 550 gram meel 75 gram tarwe en 75 gram spelt in.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.