Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5891
En vandaag weer een sodabrood gemaakt. Niet helemaal gelukt dit keer. Ik denk dat dat komt omdat ik nu minder vocht heb gebruikt. Normaal stop ik er 250 cc karnemelk en 300 cc water, nu 250 gram karnemelk en 150 gram water. Er ging minder water omdat de midden-binnen-bovenkant van het brood altijd wat klef bleef. Om uit te proberen.... Niet meer doen.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Bijlagen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5895
cremalover schreef:
bobbee schreef: di 26 sep 2023, 08:35 Zie ik boter?
En kruiden?
Geraspte appels,kruiden,veel zelf gemalen rogge en meer.Geen boter.
Wauw. Dat moet geweldig worden. Je zet wel juweeltjes neer in de vorm van brood hoor! Niet te bescheiden zijn, maar weinige doen dit.

Mag ik vragen welke kruiden je pakt?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5896
bobbee schreef: di 26 sep 2023, 09:35
cremalover schreef:
bobbee schreef: di 26 sep 2023, 08:35 Zie ik boter?
En kruiden?
Geraspte appels,kruiden,veel zelf gemalen rogge en meer.Geen boter.
Wauw. Dat moet geweldig worden. Je zet wel juweeltjes neer in de vorm van brood hoor! Niet te bescheiden zijn, maar weinige doen dit.

Mag ik vragen welke kruiden je pakt?
Eigen mix. Wat venkel,komijn en korianderzaad.