Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5944
bobbee schreef:Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Had ik laatst ook. Dacht toen dat het brood gewoon nog niet helemaal klaar was. Ik had water onderin de oven staan dus is de temp aan de onderkant waarschijnlijk te laag geweest, aldus mijn redenatie.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5945

omeCo schreef:
bobbee schreef:Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Had ik laatst ook. Dacht toen dat het brood gewoon nog niet helemaal klaar was. Ik had water onderin de oven staan dus is de temp aan de onderkant waarschijnlijk te laag geweest, aldus mijn redenatie.
Maakte je een roggebrood?
Bij Rogge is het namelijk al een eigenschap van het graan, het kleverige kruim. Zitten weinig gluten in dus als je teveel water toevoegt heeft het geen houvast en zakt het in. Bij mij kan het niet aan de temperatuur hebben gelegen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5950
De bakker waar ik mijn Spelt vandaan heb melde droog dat er altijd tarwe door zit omdat het anders een baksteen brood wordt. Hier zitten dus ook dusdanig weinig gluten in dat het niet rijsen wil. Dacht dat het altijd 100% spelt was maar schijnbaar niet :) 2e rijs staat hier alweer klaar. Maar brood komt er telkens het zelfde uit en niet zulke mooie creaties als bij jullie.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven