Ik doe de volgende handeling:Joste schreef: vr 03 nov 2023, 17:56 Ik werk op die wijze bij desem speltbroden. Eerste rijs hou ik 5 uur op kamertemoeratuur aan.Afgelopen zomer merkte ik dat de tweede rijs in mijn kelder te snel ging.Toen las ik ook al over de tweede rijs in de koelkast en ben daar toen ook mee begonnen. Eerst deed ik dat een nacht lang, later ben ik het een keer korter (7 à 8 uur) gaan doen, omdat dat toen beter uit kwam. En ik merkte eigenlijk geen verschil.
Korte mixen met de hand
1 uur autolyse, daarna vouwen
50 minuten rijs, wederom vouwen
50 minuten rijs, wederom vouwen
50 minuten rijs, pre-shape
vormen
Daarna 16-18 uur de koelkast in. Eigenlijk de methode die Tartine ook gebruikt en ook door Joshua Weissman goed wordt uitgelegd op Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=jJpIzr2sCDE&t=433s
(hij heeft meerdere video's over zuurdesem)