Tis niet helemaal de smaak die ik lekker vind.. wat ik proef is volop pure chocolade / licht noten en een zoete suikerachtige nasmaak.
als je daarvan houdt heerlijk boontje, voor mij is deze gewoon okey
![Lach :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Gatver, dat klinkt echt ontzettend vies!youssef88 schreef:volop pure chocolade / licht noten en een zoete suikerachtige nasmaak.
haha ja het is ook niet mijn smaak, ik ga de rest van het zakje weggeven. hou je van n sterk smakende koffie.. met een zoete na smaak aanrader. als cappucino is hij net minder heftig. maar tis duidelijk een donker gebrandere boon. heel anders dan andere colombiaanse bonen. wou de boon niet afkraken, prima gebrand verder.. maar niet mijn smaakbobbee schreef: zo 08 dec 2024, 14:12Gatver, dat klinkt echt ontzettend vies!youssef88 schreef:volop pure chocolade / licht noten en een zoete suikerachtige nasmaak.
Is altijd jammer als een boon niet helemaal aansluit bij je smaak. Heb je de verhoudingen ook al verandert? Soms smaakt een koffie veel beter als je hem wat minder fijn maalt en dan wat meer water er doorheen laat gaan tot 40 a 50 gram espresso op 18 gram bijvoorbeeld. Of de pre infusie wat aanpassen? In plaats van 2 bar zet ik die dan op 4 bar bijvoorbeeld. Kan nog best weleens wat uitmaken. Heb je misschien allang geprobeerd maar wie weet kan het wat zijn voor je.youssef88 schreef:haha ja het is ook niet mijn smaak, ik ga de rest van het zakje weggeven. hou je van n sterk smakende koffie.. met een zoete na smaak aanrader. als cappucino is hij net minder heftig. maar tis duidelijk een donker gebrandere boon. heel anders dan andere colombiaanse bonen. wou de boon niet afkraken, prima gebrand verder.. maar niet mijn smaakbobbee schreef: zo 08 dec 2024, 14:12Gatver, dat klinkt echt ontzettend vies!youssef88 schreef:volop pure chocolade / licht noten en een zoete suikerachtige nasmaak.
leuke tips en leuk dat je het zegt!!! inderdaad gedaan! ben wel benieuwd op welke bar zet jij je londinium voor donkeren koffies? maar heb inderdaad met de bar gespeeld maar bleef niet mijn ding.bobbee schreef: zo 08 dec 2024, 23:38Is altijd jammer als een boon niet helemaal aansluit bij je smaak. Heb je de verhoudingen ook al verandert? Soms smaakt een koffie veel beter als je hem wat minder fijn maalt en dan wat meer water er doorheen laat gaan tot 40 a 50 gram espresso op 18 gram bijvoorbeeld. Of de pre infusie wat aanpassen? In plaats van 2 bar zet ik die dan op 4 bar bijvoorbeeld. Kan nog best weleens wat uitmaken. Heb je misschien allang geprobeerd maar wie weet kan het wat zijn voor je.youssef88 schreef:haha ja het is ook niet mijn smaak, ik ga de rest van het zakje weggeven. hou je van n sterk smakende koffie.. met een zoete na smaak aanrader. als cappucino is hij net minder heftig. maar tis duidelijk een donker gebrandere boon. heel anders dan andere colombiaanse bonen. wou de boon niet afkraken, prima gebrand verder.. maar niet mijn smaak
Ik kan de Costa Rica (no. 7) van LR zeker ook waarderen. Inderdaad smaakt die naar “ koffie”youssef88 schreef: di 10 dec 2024, 13:50 nu het tweede zakje van LR geopend de costa rica, nu hou ik toch wat meer van fruitige koffies met meer aciditeit denk ik. Maar dit is toch een zeer aangename koffie... beetje een allamans vriend denk. comfortabele lekkere koffie, voor de gene die van ''koffie'' smaak houden (aldus vrienden) maar ook die een lekkere espresso/cappucino waarderen