isomac MACININO PROFESSIONALE

1
Hallo iedereen,

ik wil graag een goede maler kopen en dacht aan de bezzera bb005. Ik heb thuis een Isomac macinino die ik gebruik voor mijn bialetti moka potje. De hoogte mag niet meer dan 50 cm zijn dus tweede hands professionals machines vallen af.
De maler kan fijn malen en de korrelgrootte ziet er op het oog homogeen uit. Maar ik heb geen geoefende oog. :?

Heeft iemand ervaring met deze isomac maler en zal deze voldoen om een goede espresso te zetten met een (nog te kopen) lever van Pavoni (met ring)? Ik zal ook vers gebrande koffie gebruiken.
Of is de bezzera beter?
Ik heb al gekeken op coffeegeek en daar zijn de meningen verdeeld.

alvast bedankt voor jullie input

Details van de isomac:
Grinder on demand, 430 stainless steel body.
Conic wheels in hardened steel - diameter 38 mm.
Option to select grinding.
250 gr coffee beans hopper.
Chromed cover.

Dimensioni (LxAxP)|Dimensions(LxHxD) 110x290x200 mm
Peso|Weight 3 kg
Contenitore caffè|Hopper 250 g
Potenza|Power 100 W

bron: http://www.isomac.it/model.asp?id=14

Re: isomac MACININO PROFESSIONALE

2
Er bestaan bijna geen 2-de hands horecamalers die hoger zijn dan 50 cm. zodra je de hopper verwijdert. Ik zou die optie zeker niet zomaar overslaan. Zo is mijn Mazzer Major, mèt vultrechter, "slechts" 43cm hoog.

Dat gezegd hebbende: de BB005 zal bijna zeker wel een beter resultaat geven dan de Macinino. Deze laatste machine is vrees ik toch ook niet goed genoeg voor de Pavoni's (overigens moet het maalsel juist niet homogeen zijn, maar bi-modaal).
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: isomac MACININO PROFESSIONALE

6
Ik heb een fiorenzato (echt een joekel), gebruik weleens zonder hopper, dan zet ik gewoon een kopje over het maalgedeelte heen. Je kan eventueel ook de hopper modificeren. (afsnijden en voor sommige merken zijn er kleinere te koop). Zelf creatief is ook een optie!

Ik bewaar geen bonen in de hopper, maar in een pot ernaast, dan worden de bonen ook niet beïnvloed door het licht. Ik maal per kopje de bonen die ik nodig heb...
| Profitec Pro 800| niche zero|v60 | aeropress |1zpresso x-pro s | Genecafe

Re: isomac MACININO PROFESSIONALE

8
Mloes' idee is minder gek dan je denkt hoor. Er zijn veel forumleden die hun maler op één of andere manier hebben gemodificeerd. Misschien wil Bluecold wel een plaatje van zijn Frankensteinmaler posten :lol: .

Zo zijn er dus ook veel mensen (de meesten?) die de hopper van hun horecamaler hebben gehaald, de hals van de maler zelf kan immers in veel gevallen genoeg boontjes bevatten voor 1 of 2 kopjes koffie, soms wel meer. Een platte trechter of een minihopper kan het doseren dan wat vergemakkelijken. Er zijn dus, zoals geopperd, veel creatieve oplossingen verzonnen om van die onnodig grote hopper af te komen en deze te vervangen voor iets meer praktisch.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: isomac MACININO PROFESSIONALE

10
Zie ook dit topic voor een kleinere hopper. Was vrij simpel en je hoeft niet te single dosen. Nu gewoon 200 gram bonen erin ( ipv de 1,5 kilo in de oude hopper)...blijft zo echt wel onder de 50 cm.

viewtopic.php?f=19&t=4820
Expobar Brewtus III- Ponte Vecchio Lusso - Ponte Vecchio Export - Mahlkoning Vario - Demoka M203 - Six Cup Classic Series Chemex - Bialetti Moka Express 3 en 1-kops - Hario V60 Dripper - Hario Skerton